ONR 2 is Herbstmeister
7.Dec.2019
In een wedstrijd, die maar niet wist te ontbranden, zegevierden de mannen van Bert Roede, Hilko Pathuis en Erik van Doorne met 4-0

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat ONR de betere ploeg was. De gasten uit Oostwold konden geen moment in de wedstrijd komen. Het was aan ONR te danken dat de score niet hoog opliep. Een te laag tempo werd gehanteerd en enkele slordigheden zorgden voor een slechte wedstrijd. ONR creëerde hier en daar wel de nodige kansen. Het was Ruben Hummel die de ban brak voor de oranjehemden. Daan Vrielink trok de bal voor en na goed werk van Stef Venema belandde de bal bij Hummel. Met zijn linkerbeen schoot hij de bal gedecideerd binnen. Enkele minuten later kreeg ONR een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Frank Langeveld schoot de toegewezen strafschop echter belabberd in. Dit wist hij echter goed te maken door kort daarna met een spectaculair lobje de keeper te verschalken.

Nog voor de rust zorgde Daan Vrielink de stand op 3-0 te zetten. Na een lage voorzet van Rens Komdeur bleef Vrielink koelbloedig en schoof de bal tegen de touwen.

In de rust werden Rik Venema, Jesse Nienhuis en Sjoerd Hoek ingebracht. Ruben Hummel, Thijs de Jong en Richie Kiel verlieten moegestreden het strijdtoneel. Kiel offerde zich op hanteerde de vlag in de tweede helft.

In een tweede helft waar we verder eigenlijk geen woorden aan vuil willen maken gebeurde bijzonder weinig.

Absoluut hoogtepunt was toch wel de 4-0. Linksback Sjoerd Hoek zag al een schot (lees; mislukte voorzet) tegen de lat uiteen spatten.
Een kwartier voor tijd liep hij diep op een puike lange bal van Emile 'Wollie' Wolfis.
De keeper wist geen antwoord op dit doorlopen. Door het uitglijden van de keeper kreeg Hoek de bal mee. In de meest spannende minuten van zijn voetballoopbaan moest hij over de achterlijn richting de goal dribbelen. Waar de toeschouwers al rekening hielden met een doeltrap, wist Hoek de bal binnen te houden. Koelbloedig werkte hij de bal tegen de touwen, 4-0.

Sander Ottens was nog gevaarlijk uit een vrije bal, maar zijn inzet werd gekeerd. Rik Venema was te goed voor zijn tegenstander en werd tot tweemaal toe van achteren onderuit geschopt.

Verder dan een aantal speldenprikjes kwam ONR 2 niet, waardoor de stand 4-0 bleef.

Speciale vermelding voor de nummer 11 van VVS. Voetballend kon hij het niet bolwerken, maar met het nodige commentaar kon hij toch nog belangrijk zijn voor het team. Dat hij 90% van de aanvallen buitenspel stond was dan wel weer jammer. Zelf vond hij dit overigens niet.

Door de overwinning in deze laatste wedstrijd voor de winterstop is ONR 2 officieel Herbstmeister. Uiteraard nemen de mannen hier geen genoegen mee en blijven strijden voor de titel!