Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

VV Nieuw Roden zaterdag pakt thuis de punten
2.Dec.2019
Nieuw-Roden - Zaterdag 30 november speelde de zaterdagafdeling van vv Nieuw Roden zijn laatste thuiswedstrijd van 2019.

Na twee opeenvolgende verliespartijen begon trainer Johan Middel al behoorlijk wat haar te verliezen. De Hoogkerker had namelijk gehoopt dat zijn ploeg de slag te pakken kreeg na de winst op Eastermar thuis.  Ondanks het schamerende aantal van 7 punten uit 9 wedstrijden, was er iets opmerkelijks. Vaak na afloop (of vooraf) kreeg de oefenmeester, samen met trouwe leider Appie Lampe, complimenten over het spel dat het stel vrienden speelde. Er zat veel voetballend vermogen in de ploeg, al was dit vaak maar één helft houdbaar. Leuk die complimenten, die krijgt RKC ook…

Dan naar Suawoude thuis. Een ‘zes-puntenwedstrijd’ wanneer je naar de ranglijst kijkt. Eerder dan normaal en zonder enige vorm van oponthoud door kapotte lenzen, een verkeerde of ontbrekende kledingtas, spelers die naar de verkeerde club rijden, een lunch die in de soep loopt of ander typisch 5e klasse tafereel staat de thuisploeg om stipt twee uur al in de wei. De warming-up staat gepland voor 5 over 2, en ja… dat is geen twee uur. De trainer observeert het gezelschap dat een balletje is gaan hooghouden. Hier valt één ding op, Roëll Elders durft niet te koppen omdat ‘de bal te hard is’. Tja…

Iets over half 3 word er afgetrapt. Het spelbeeld voor de neutrale toeschouwers is niet je van het in de eerste helft. Dit hoeft ook niet altijd, zolang je maar één meer scoort dan de tegenstander. Het is de thuisploeg die door een aantal counters tot flink wat kansen komt maar vergeet te scoren. Een lesje productiviteit zou de mannen in het blauwwit dit seizoen daarom ook goed doen. Gelukkig weet Hayo Poutsma na 16 minuten de ploeg te belonen. De aanvoerder is door zijn coach ingefluisterd om als valse spits te fungeren. De nummer 9 vervuld deze rol allerminst onaardig. Na weer een dozijn aan kansen brengt topscoorder Roëll de ploeg, met zijn hoofd nota bene, op 2-0. Niet veel later ook op 3-0. Voor het eerst dit seizoen kunnen de jonge honden de kleedkamer in met een ruime voorspong.

Na de rust leek de wedstrijd wat dood te bloeden. De 4-0 hing in de lucht maar Suawoude werd nou ook weer niet van de mat gespeeld. Het creëerde zelfs een aantal grote kansen. De vorige week zo vurig gemiste keeper Ivo de Groot bracht een aantal keren knap redding. De valse nummer 10 Hayo leek met zijn 4-0 voor het slotakkoord te hebben getekend. Niets bleek minder waar. De gasten kwamen er aan de linkerkant een paar keer goed door. Dit resulteerde in de 4-1 door Arjen Veenstra en de 4-2 door Gosse Hoekstra. De 4-2 viel in de 89ste minuut en het leken daarom ook niets meer dan eretreffers. Maar de scheidsrechter, die leek overgevlogen te zijn vanuit Groot-Brittanië, had waarschijnlijk nog de Engelse tijd op zijn horloge. Zo kreeg Michel Sneep in de 95ste minuut een puike kans om zijn invalbeurt te belonen. Helaas schoot hij op de niet onverdienstelijk spelende keeper van de Friezen. In de 2e rebound breidde de topscoorder Roëll zijn productie naar 3 die middag.

Eindstand 5-2, de Drentenaren vinden hierdoor aansluiting met de middenmoot in de Friese 5e klasse. Volgende week wacht ASC 75 uit, weer een ‘zes-puntenwedstrijd’.