BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

24ste Herfstcross Norg mooi succes
1.Dec.2019
Op de laatste zaterdag in november werd traditie getrouw de Herfstcross Norg in de Langeloërduinen in Norg gelopen. Het onverharde parcours lag er schitterend bij en de weersomastandigheden waren gunstig, zodat een snelle tijd voor de hand lag. Die kwam er ook, maar het parcours was zwaarder dan verwacht omdat de organisatie besloot het parcours andrrsom te lopen dan normaal. Dit betende dat de lopers direct nadat start over drie heuvels met los zand moesten. Dat maakte de wedstrijd zwaarder dan normaal, maar desondanks waren de lopers tevreden met het parcours en veelal ook met hun prestatie.

Bij de heren liep Tom Hendrikse (zie foto) uit Assen direct op kop en bouwde de voorsprong bij de finish uit naar ruim anderhalve minuut en finishte in 30.51. Tweede werd Erwin Akkerman uit Meppel die na een mooie strijd enkele seconde voor Luc Sillen uit Groningen finishte. Bij de vrouwen was Silke Jonkman uit Haren de sterkste in 35.17 voor An Bennema uit Groningen. Friezin Ilse Rooks werd op gepaste afstand derde.
Voorafgaand aan deze voor het loopcircuit meetellende wedstrijd was er een korte cross over 3 km en diverse jeugdafstanden. Ook hier werden mooie duels uitgevochten om de medailles.

De 25e editie vindt plaats op 28 november 2020 en ook dan zal de organisatie weer zorgen voor vernieuwde parcoursen om de wedstrijden weer spannend te krijgen.