KV Noordenveld komt tekort tegen ckv ROG.
1.Dec.2019
Zaterdag 30 november speelden de beide Mastselecties in Sportcentrum De Hullen tegen ckv ROG (Rondom d’Olle Grieze). Noordenveld 2 gaf daarbij het goede voorbeeld door na een spannende en meeslepende wedstrijd met 17-16 te winnen van ROG 4. Het vlaggenschip van Noordenveld trad vervolgens aan tegen ROG 1.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema in het programmaboekje voorbeschouwend : “Als we terugkijken naar vorig seizoen hebben beide ploegen elkaar getroffen in de zaalcompetitie en beide wonnen toen ruim hun thuiswedstrijd. Lastig in te schatten of dat vandaag ook weer gaat gebeuren. Beide teams zijn op een aantal plekken gewijzigd ten opzichte van vorig jaar”. Trainer/coach José Berkenbosch van ROG : “In het verleden speelden we altijd pittige wedstrijden tegen elkaar”.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Talstra openden de in de Groninger groen-witte kleuren spelende gasten de score. Het duurde enkele minuten voordat Romée de Rink met een afstandsschot de stand gelijk maakte. In het eerste kwart van de wedstrijd bleken beide teams goed aan elkaar gewaagd en werd er om en om gescoord. Aanvoerder Anna de Boer bracht met een doorloopbal de 4-4 op het scorebord. Vervolgens scoorde ROG twee keer binnen 1 minuut en sloeg daarmee een klein gaatje in de stand. Ondanks aanmoedigingen vanaf de vernieuwde tribunes in de A-hal lukte het de oranje tijgers niet om dichterbij te komen. Ruststand : 9-12.

In weerwil van de ongetwijfeld prima afspraken in de rust begon Noordenveld niet goed aan de tweede helft. Met 4 treffers op rij van de zuiver schietende Groningers werd het verschil wel erg groot en gelet op het wedstrijdbeeld van de tweede helft onoverbrugbaar voor de Roners. Noordenveld werd slordig in de passing en zette te weinig druk op de tegenstander, zowel in de aanval als in de verdediging. Het jonge team van trainer/coach Matthijs Roelfsema schoot met name in de tweede helft duidelijk te kort tegen het sterk spelende ROG. Na het laatste fluitsignaal stond er zodoende een afgetekende 17-25 op het scorebord.

De volgende wedstrijd van Noordenveld is zaterdag 7 december, weer in Sportcentrum De Hullen. Noordenveld 2 speelt dan om 19.15 uur tegen Leeuwarden 2 en Noordenveld 1 neemt het om 20.45 uur op tegen Flamingo’s uit Buitenpost.

Scores Noordenveld : Jesse van der Scheer (6), Robin van Bolhuis (4), Anna de Boer (2), Sven Stobbe (2), Romée de Rink (1), Sander van der Meer (1) en Evelien Tepper (1).