Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw Roden zaterdag wederom onderuit
25.Nov.2019
Zaterdag 23 november stond de wedstrijd Suameer-Nieuw Roden (za) op het programma. Beide clubs begonnen de wedstrijd met 7 punten. Onder leiding van scheidsrechter P. Dobma werd om half 3 afgetrapt.

In de eerste helft was het voor beide teams aftasten. Nieuw Roden (za) probeerde het spel te maken, maar dit leidde niet tot kansen. Ook Suameer kon geen potten breken en daarom was het een helft met weinig kansen en een groot schaakspel.

In de tweede helft kwam de wedstrijd los. Gelijk na de thee schoot de rechtsbuiten van de thuisploeg op goal en door matig ingrijpen van de keeper viel de bal in de kruising. De 1-0 betekende dat Nieuw Roden (za) meer risico moest gaan nemen waardoor Suameer ruimte kreeg in de omschakeling. Door deze ruimtes werd het 2-0 en 3-0 en daardoor was de wedstrijd na 70 minuten voetbal al beslist in het voordeel van de Friese club. De 3-1 kwam echter snel na de 3-0 waardoor de uitploeg weer een
sprankeltje hoop had. De linksback en keeper van Suameer hadden een miscommunicatie. De linksback verwachtte terug te kunnen spelen, waar de keeper dacht rustig naar de bal te kunnen lopen, dit leidde tot een merkwaardige goal. In de slotfase kreeg Suameer een vrije trap die zeer matig werd binnengeschoten, ondanks het matig inschieten verdween de bal via het been van Hayo Poutsma kolderiek in het goal. Dit betekende een eindstand van 4-1 en wederom een nederlaag voor de Drentenaren.

Volgende week (30 november 2019) ontvangt Nieuw Roden zaterdag Suawoude op de Zevenhuisterweg in Nieuw-Roden.