ONR behaalt zwaarbevochten overwinning.
24.Nov.2019
De oranjehemden moesten deze middag aantreden op sportpark Coenderborg tegen de ervaren ploeg van Amicitia VMC. Een ploeg die voor deze wedstrijd 1 punt minder had dan de Rodenaren. Voor beide ploegen was het noodzaak te winnen, om bij de bovenste plaatsen in de ranglijst te blijven. "Aanhaken of afhaken" dus. En dat was ook te zien in de wedstrijd. Een wedstrijd die over het algemeen aardig vriendschappelijk was, op wat veel gefrustreerde opmerkingen van de gasten richting scheidsrechter van der Kerk uit Leeuwarden na dan. De pas 18 jarige scheids liet ondanks zijn jeugdige leeftijd een zekere en verder goede indruk achter.
De spel ging op en neer. Amicitia kreeg in het begin al een enorme kans. Maar Danny Blauwwiekel bleef tot opluchtig van de trouw meegereisde ONR supporters baas in de een tegen een situatie. Even later was het aan de andere kant Leon Schievels die oog in oog met de keeper stond. Hij koos ervoor om zelf te schieten in plaats van de bal af te geven. Het resultaat was, dat ook hier de keeper de baas bleef. Vervolgens was het weer de thuisploeg die vooral bij corners zorgde voor soms hachelijke situaties in het roder strafschopgebied. Met kunst en vliegwerk bleef de bal echter steeds voor de doellijn of goalie Blauwwiekel trad zelfverzekerd op. Het tweede gedeelte van de eerste helft was vervolgens weer voor ONR. Het leverde ze ook weer enkele goede kansen op. Waarbij eenmaal een inzet van Schievels op de doellijn werd gekeerd. De grootste kans was nog wel voor Rik de Boer. De jonge "veulen" koos in een split second vrijkomend voor de boomlange doelman om te stiften in plaats van simpel laag binnenkantje binnen te schieten. Hierdoor zat er nog net een vinger tegen de bal, waardoor de inzet tot corner werd verwerkt. Bij rust stond het daardoor nog steeds 0-0, in een toch wel aantrekkelijke eerste helft.

De tweede helft begon zonder wijzigingen. Het begin was weer iets voor Amicitia, maar al redelijk snel nam ONR het heft weer in handen. Er werd weer veel energie in de wedstrijd gelegd en het leek er op dat de wat oudere ploeg uit de stad wat vermoeider werd. Toch kwamen ze er aan de linker kant nog een paar keer gevaarlijk uit, maar Sjors van der Velde speelde wederom een perfecte wedstrijd. Hij maakte vaak een einde aan alle aanvallende pogingen van de linksbuiten. In de zestigste minuut werd Tim van der Meulen ingebracht voor de wat ongelukkig spelende, maar hard werkende Schievels. In de 71e minuut moest de wat zieke Bertrik Nienhuis zich laten vervangen door de geroutineerde Rens van der Knaap. Het spel bleef op en neer gaan en  de wedstrijd leek naar een 0-0 toe te gaan. Leek, want in de 76e minuut maakte Hendrik Rozema de bevrijdende 0-1. Een mooie pass van Bram Gootjes kwam bij de ingevallen van der Meulen. Die speelde zich netjes vrij en gaf de bal af aan Rozema, die tegendraads binnenschoot. 8 minuten later werd het ook nog 0-2. In de omschakeling was het Tim van der Meulen die diep gestuurd werd en alleen voor de keeper niet zelfzuchtig was. Hij legde de bal netjes breed voor de attent meegelopen Rik de Boer. Die vervolgens geen moeite had om de bal binnen te schieten en de wedstrijd besliste. Vlak voor tijd verving de jeugdige Jeroen Westra nog de moegestreden Sander Postma. Amicitia probeerde het nog wel, maar de defensie van de bezoekers gaf geen krimp meer. Herdoor behaalde ONR een zwaarbevochten overwinning en ook derde competitiezege op rij en houdt het aansluiting met de top.

Volgende week volgt wederom een zware pot. Thuis om 14.30 uur tegen de nummer 2, Lycurgus.