KV Noordenveld verliest eerste zaalwedstrijd in Balk tegen Harich.
24.Nov.2019
Balk/Roden - Afgelopen zaterdag reisde de eerste Mastselectie van Noordenveld voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen 2019/2020 tegen KC Harich af naar het dorp Balk in de gemeente De Friese Meren. De wedstrijden tussen deze teams leveren altijd veel strijd en spanning op.

De thuisploeg opende in sporthal ‘De Trime’ met een afstandstreffer en een benutte strafworp de score. Met een raak afstandsschot van Anna de Boer en een doeltreffende doorloopbal van Domenica Kloosterman bracht het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema de stand weer in evenwicht. Vervolgens liep de thuisploeg door 3 opeenvolgende scores weg bij Noordenveld.
“Eén van onze vakken had het lastig om zich onder de druk van Harich uit te spelen. In eerste instantie gaven we te weinig druk op afstand. Harich kon daardoor redelijk vrijuit schieten. Na een time-out voerden we de druk op, maar Harich had al het goede gevoel. Ondanks dat bleef het verschil klein”. Zo was met scores van Sven Stobbe (2), Evelien Tepper en Romée de Rink de stand 10 minuten voor de rust 10-8. Toch wist Harich vlak voor rust weer weg te lopen bij de oranje tijgers. Ruststand: 13-8. “Wij moesten aan de bak om de 2e helft het verschil te verkleinen. We startten verdedigend sterk, maar beloonden ons aanvallend niet. We misten teveel kansen en hadden soms onnodig balverlies”. Ondanks dat kwamen de Roners door 2 treffers van Jesse van der Scheer, waaronder een benutte strafworp, en scores van Romée de Rink en Sven Stobbe halverwege de 2e helft terug tot 16-12. Maar binnen 2 minuten liepen de Friezen weer uit naar 6. “Harich bleef scoren en wij konden het gat niet meer verkleinen”. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de eindstand in Balk: 22-15.
Zaterdag 30 november speelt Noordenveld 1 zijn eerste thuiswedstrijd in Sportcentrum De Hullen tegen ROG 1 uit Groningen. Aanvang : 20 uur. Hieraan voorafgaand speelt de 2e Mastselectie om 18.30 uur tegen ROG 4.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Jesse van der Scheer (4), Evelien Tepper (2), Romée de Rink (2), Anna de Boer (1), Domenica Kloosterman (1) en Sander van der Meer.