KTP Nieuw Roden verliest opnieuw
23.Nov.2019
Roden – Op deze vrijdagavond 22 november mocht het team van KTP Nieuw Roden aantreden tegen de koploper van de eredivisie van het vrouwenzaalvoetbal. KTP Nieuw Roden heeft het moeilijk in deze competitie, het staat op de derde plaats van onderen met slechts vier punten uit zeven wedstrijden. Het helpt dan niet dat de hoofdtrainer Sees Bergman gestopt is en afscheid heeft genomen. Het is altijd lastig en zeker bij een topclub als KTP Nieuw Roden om de rust te bewaren als de resultaten tegenvallen.

Als de beide teams opkomen, dan zie je de spanning bij de speelsters van KTP, de hoofdjes hangen naar beneden. De gezichten staan strak en de ogen kijken in het niets. De speelsters van Alkmaar kijken vrolijk in het rond en met veel zelfvertrouwen de wereld in en zien alles. Na de tos staan de speelsters van KTP klaar voor de wedstrijd, ze moeten even wachten op de speelsters van Alkmaar, die met alle speelsters in omhelzing in een cirkel staan, elkaar oppeppend voor de wedstrijd.

Als de wedstrijd begint is het na 30 seconden gelijk alle hens aan dek. Na een foute terugspeelbal krijgt Alkmaar van dichtbij een vrije trap. Met vier speelsters in het doel lukt het met vereende krachten de bal met moeite te keren. Alkmaar bepaalt het tempo van de wedstrijd en dat is zeker niet hoog. Het kan rustig de bal rondspelen, KTP zet zeker in de eerste helft vrijwel geen druk op de bal. Het betekent dat KTP eigenlijk alleen maar kan reageren en hard moet werken. In de vierde minuut een snelle combinatie van Alkmaar vlak voor het doel van KTP. De eenvoudig vrijgespeelde Inge Woldhuis heeft alle vrijheid en tijd om keepster Anique Hoogeveen te passeren. De 0 – 1 is daarmee een feit. Dit is koren op de molen van Alkmaar die in alle rust blijft voetballen en het tempo wordt nog lager. KTP doet echt haar best, als het dan af en toe de bal krijgt om er iets mee te doen, maar het kan maar moeilijk gevaarlijk worden. Keepster Roxy Klaver van Alkmaar heeft een rustige avond, keepster Anique van KTP moet veel vaker handelend optreden. Met haar talent om in 1 op 1 situaties de tegenstander te stuiten houdt ze KTP in de wedstrijd. Het blijft bij rust gelukkig bij de 0 – 1 achterstand.

KTP komt in de tweede helft beter uit de startblokken, het is wat beter in staat om voor het doel van Alkmaar te komen. In de zevende minuut komt de vanavond ijzersterk spelende Amber Bandringa over rechts op, het harde schot wordt met moeite door Roxy Klaver gekeerd. De terugkomende bal wordt door Mariël Miedema verschrikkelijk hard binnengeschoten. Met de 1 – 1 lijkt KTP weer terug in de wedstrijd te komen, maar dat lijkt maar zo. Veel te vlug in de wedstrijd scoort Lotte Hopman in de 9de minuut de 1 – 2. KTP is ook in deze fase niet in staat om druk op de bal te zetten. Alkmaar krijgt het dan ook niet echt lastig. Drie minuten voor het einde, dus best wel laat, gaat KTP met een vliegende keepster spelen. Twee minuten voor het einde krijgt keepster Roxy Klaver de bal en reageert direct, de bal gaat genadeloos het lege doel van KTP in voor de 1 – 3. De wedstrijd gaat hiermee definitief op slot, de 1 – 3 overwinning van Alkmaar komt niet meer in gevaar.

Alkmaar Sportstars had een gemakkelijke avond en hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. KTP Nieuw Roden deed haar uiterste best, het worstelde maar kwam niet boven. Het gevoel bekroop je dat KTP meer vooruit zou moeten kunnen spelen en in ieder geval het rustige rondspelen van Alkmaar Sportstars proberen te verstoren. Het zal ook met zelfvertrouwen te maken hebben, dat zal na deze avond zeker niet gegroeid zijn. Hopelijk kan coach Wiebe Kooiker het tij keren en het team weer op het juiste spoor zetten. Veel tijd heeft het team daar niet voor, het middenveld van de stand in de competitie raakt steeds verder uit het zicht.