Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw Roden Vr1 uitgeschakeld voor de beker na penalty’s
20.Oct.2019
Nieuw Roden Vr1 uitgeschakeld voor de beker na penalty’s door De Weide Vr1 uit Hoogeveen

Nieuw Roden – Het is herfst deze zaterdagmiddag, het waait en het regent, een paraplu is zeker geen overbodige luxe. Het is roeg weer, wellicht een verklaring voor het kleine aantal toeschouwers dat aanwezig is voor de bekerwedstrijd Nieuw Roden Vr1 tegen het team uit Hoogeveen, De Weide Vr1. De Weide speelt eerste klasse KNVB, Nieuw Roden speelt dit seizoen in de tweede klasse KNVB.

Combinatievoetbal
Nieuw Roden Vr1 speelt combinatievoetbal, gisteren speelde een groot gedeelte van het team een bekerwedstrijd in de eredivisie zaal uit tegen Team Sportstars in Alkmaar. De wedstrijd werd knap met 2 – 5 gewonnen. Iria de Haan Sánchez speelt eredivisie zaalvoetbal bij Drs. Vijfje, het studententeam uit Groningen. De rest van het team speelt in Nieuw Roden Vr2 in de hoofdklasse zaal. De dames zijn het gewend, maar helemaal 100% fris zijn ze natuurlijk nooit op een zaterdag. Op zich niet zo erg, de prioriteit ligt toch bij de zaalcompetities waar de dames tot de landelijke top behoren.

Nieuw Roden bepaalt het spel
Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd regent het nog steeds. Beide ploegen lijken er niet direct heel veel zin in te hebben, er wordt in een laag tempo zonder enig risico gespeeld. De toeschouwers zien in de eerste tien minuten geen kansen. Dan een uitbraak van De Weide, keepster Anique Hoogeveen laat weer eens zien hoe sterk zij in 1 op 1 situaties is. Van dichtbij maakt zij de met een snel uitkomende kans onschadelijk. Nieuw Roden lijkt wakker te schrikken en schroeft het tempo op, De Weide speelt een soort reactievoetbal tegen een Nieuw Roden dat gewoon gemakkelijk voetbalt. In de 11de minuut van de wedstrijd de eerste kans voor Martine Kooiker, hoog springend kopt ze vanuit een hoekschop de bal richting doel. De keepster van De Weide, de beste speelster van het team uit Hoogeveen, kan de bal vangen. Drie minuten later alweer een hoekschop voor Nieuw Roden, Mariël Miedema is nu degene die het hoogst springt. De bal wordt gekeerd door een verdedigster, Aline van den Berg reageert alert, het felle schot wordt klemvast gestopt door keepster van De Weide. Nieuw Roden blijft kansen krijgen, nu is het aanvoerster Larissa Nijland die oprukt vanuit de verdediging. Vanaf een meter of twintig kan zij ongehinderd uithalen voor een ongenadig hard schot. De keepster kan met haar benen met moeite redding brengen.

De wedstrijd wordt slordig
Wat het precies is, is niet duidelijk, maar het spel van Nieuw Roden wordt onnauwkeurig. De Weide doet daar ook aan mee, maar dit is dan ook geen voetballende ploeg. Maar zelden durft het vanuit de verdediging naar voren te voetballen, het blijft vaak bij blinde ballen naar voren. De kracht van De Weide ligt met name voorin, het zijn echte mannetjes putters ze lopen op iedere wilde bal naar voren en als ze in balbezit komen…. dan gaat het snel, er is geen getreuzel, met snel direct spel zijn ze levensgevaarlijk. Als het team voetballend regelmatig de voorste linies goed zou kunnen bereiken dan zou het voor Nieuw Roden een lastig verhaal worden. Gelukkig is daar vanmiddag geen sprake van. Nieuw Roden heeft zeker kansjes in het verdere verloop van de eerste helft, maar de beste kans is voor Aline die uithaalt van net binnen de 16 meter. De bal raakt de buitenkant van de paal en gaat dan over de achterlijn. De rust wordt bereikt met een 0 – 0 gelijke stand op het scorebord.

De Weide begint goed in de tweede helft.
Wat De Weide in de kleedkamer heeft gedronken is niet bekend, maar het komt met heel veel energie het veld op. Direct al in de eerste minuut heeft het een zeer goede kans, die er net niet ingaat. Twee minuten weet De Weide wel te scoren, een hoekschop wordt door de verdediging van Nieuw Roden weggewerkt. De bal wordt direct weer voorgezet, bij de tweede paal krijgt een aanvalster van De Weide een klein beetje ruimte. De 0 – 1 is een feit voordat Nieuw Roden goed en wel doorhad dat de tweede helft alweer was begonnen. De Weide krijgt wat meer zelfvertrouwen en met veel energie wordt geprobeerd om wat meer van het eigen doel weg te spelen.

Nieuw Roden komt terug in de wedstrijd
Het energie rovende spel van de De Weide begint halverwege de eerste helft zijn tol te eisen. Net zoals bij de Duracel reclame raakt de batterij leeg bij de dames in het groen, wit en zwart. De aanvallen van Nieuw Roden worden steeds gevaarlijker, De Weide is steeds minder goed in staat om de gaten dicht te lopen. Het scoren is voor Nieuw Roden steeds maar weer een brug te ver, het laatste beslissende tikje wordt maar niet gegeven. Tot in de 59ste minuut de zoveelste hoekschop voor Nieuw Roden die door Nikki Bosman wordt genomen. In een grote groep trekkende en duwende speelsters is het Iria de Haan Sánchez die de bal perfect op haar hoofd krijgt. De bal gaat richting de tweede paal, de bal gaat laag tussen de paal en een verdedigster door in het net voor de 1 – 1. Nieuw Roden probeert alles om de wedstrijd in het restant van de tweede helft te beslissen. Het heeft zeker wel de kansen en het overwicht, maar het scoort tegen een soms gevaarlijk counterend De Weide niet. Als de scheidsrechter fluit voor het einde van de reguliere speeltijd is het 1 -1.

Penalty’s brengen de beslissing.
Het is jammer, maar de penalty’s moeten de beslissing brengen. De Weide mag de eerste penalty nemen en begint slecht, de eerste penalty wordt rechts naast geschoten. Mariël Miedema scoort en de speelster van De Weide ook, dan is het de beurt voor Aline van den Berg. Aline neemt de tijd om de bal goed neer te leggen, schiet maar mist. Nu gaat het gelijk op tot de 4 – 4 stand nadat Amber van der Donk en Larissa Nijland hadden gescoord. De Weide schiet de bal goed in voor de 6 – 5. Dan is het de beurt aan Jildau Huitema, zij zet zich achter de bal, het schot gaat de linker hoek in, de keepster van De Weide strekt zich naar de goede hoek. Met haar vuisten werkt ze met moeite de bal naast het doel. De vreugde bij de speelsters van De Weide is groot, de speelsters van Nieuw Roden zijn teleurgesteld, maar troosten Jildau zoals het hoort. Je wint gezamenlijk bij het voetbal, maar je verliest ook gezamenlijk.