Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden vergeet zichzelf te belonen in Twijzelerheide
12.Oct.2019
In het Friese Twijzelerheide stond de wedstrijd VVT tegen vv Nieuw Roden op het programma.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen, maar in de 2e minuut was het eerste doelpunt al een feit. Aanvoerder Richard Kempenaar wist de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten vanaf 11 meter.
Na de voorsprong van VVT probeerde vv Nieuw Roden vooral het spel te maken. Over het middenveld voetballen: dat was de taak die de jonge honden van vv Nieuw Roden. Dit werd goed uitgevoerd, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Een paar vrije trappen vanaf een meter of 20; daar moest vv Nieuw Roden het mee doen. De wedstrijd was over het algemeen in evenwicht.
Net voor rust was het dan toch raak en werd het harde werken van vv Nieuw Roden beloond. Na een vluchtige blik, zag hij Hayo Poutsma inlopen. Na een perfecte voorzet, wist de aanvoerder van vv Nieuw Roden de bal vliegend in het doel te koppen.
Voor rust was het nog even billen knijpen voor de ploeg uit Nieuw Roden. VVT kreeg 2 levensgrote kansen, maar deze werden op een miraculeuze wijze uit het doel gehouden door doelman Ivo de Groot.

Vv Nieuw Roden begon, in tegenstelling tot de eerste helft, erg onrustig aan de tweede helft. Ballen werden snel lang gespeeld en verloor zodoende de controle over wedstrijd. VVT wist hier echter geen gebruik van te maken en de stand bleef 1-1.
Na een omzetting op het middenveld wist vv Nieuw Roden de controle terug te krijgen. Dit resulteerde in kansen voor de uitploeg en de voorsprong kon ook niet uitblijven. Uit een voorzet wist Jeroen de Haan te profiteren van het overwicht van vv Nieuw Roden. Na een knappe volley zette de goed spelende middenvelder zijn ploeg in de 74e minuut op 1-2 voorsprong.
Na de voorsprong was het VVT die de gelijkmaker wilde maken. Een aanvallende wissel van de thuisploeg, die een extra spits erin brachten, moest zorgen voor de 2-2. In het laatste deel van de wedstrijd was het eigenlijk alleen nog maar tegenhouden voor vv Nieuw Roden. De jonge honden uit Drenthe leken hun eerste 3 punten van het seizoen te pakken toen het in de 90e minuut nog steeds 1-2 stond. Toch werd VVT beloond voor de alles-of-niets tactiek.
Na een splijtende pass van de trainer van VVT, die als speler werd ingebracht, wist Friso Bosma in de blessuretijd de eindstand op het scorebord te zetten: 2-2.

Zo werd een aantrekkelijke wedstrijd afgesloten met een gelijkspel. De jongens van Johan Middel wachten zodoende nog steeds op hun eerste overwinning. De volgende wedstrijd zullen zij er dus alles aan willen doen om de eerste 3 punten te pakken.

Op 26 oktober staat de uitwedstrijd tegen ‘De Lauwers’ op het programma en dan zal het moeten gebeuren. Hopelijk zien we u daar!