Roden thuis te sterk voor Dalfsen
6.Oct.2019
Roden - Het Overijsselse SV Dalfsen was deze zondag de derde tegenstander van Roden in de 1e klasse. Aan de Norgerweg werd het een enerverende pot voetbal, al zag het daar niet in de eerste 45 minuten niet naar uit. De ploegen waren qua kansen en (niet al te beste) spel aardig in evenwicht.

Bij het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Alberts was het dan ook 0-0. Roden kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. 11 minuten na het begin van de tweede helft stond het 3-0 voor Roden door 2 doelpunten van Enrico Wardenier, waarvan 1 uit een penalty en 1 keer vond Robin van der Tuin het net. Niks meer aan de hand dachten sommige Roden supporters. Mis! Roden ging slordiger spelen en liep zoals dat zo
mooi heet "achteruit". Dalfsen hanteerde de lange bal, waar Roden niet altijd een antwoord op had. Gevolg was dat na 76 minuten spelen de 3-2 op het scorebord stond. Sjoerd Klarenbeek scoorde 2 keer voor Dalfsen vanaf de penaltystip. Dalfsen ging op zoek naar de gelijkmaker en leek in die 84e minuut te maken toen een speler van Dalfsen alleen op Roden doelman Klaas Kleiker dreigde af te gaan. Martijn Smit trok echter aan de noodrem, waardoor die kans teniet werd gedaan. Gevolg was natuurlijk wel een rode prent voor de Roden speler. De druk van Dalfsen hield aan, maar uit een van de schaarse uitvallen van Roden scoorde Robin van der Tuin de, naar later, bleek bevrijdende 4-2. Het werd in de extra tijd nog 4-3 door weer Sjoerd Klarenbeek, maar verder kwam Dalfsen niet, want met veel kunst- en vliegwerk hield Roden het doel schoon. Daarmee waren de eerste punten in de 1e klasse voor Roden een feit.

Volgende week is in Groningen, op het sportpark Corpus den Hoorn, GRC de tegenstander, aanvang 14.00 uur.