Peize komt na rust pas op stoom in derby tegen TLC
6.Oct.2019
Peize stijgt naar de kop van 3B na overwinning op vvTLC

Goudhaan(tje) Tom Van Leijsen bewijst zijn waarde door bij alle 4 Peizer goals betrokken te zijn.

Op een gure zondagmiddag op Sportpark Rodenburg begonnen de Peizenaren weer aan de wedstrijd zoals ze tegen Forward waren geëindigd. De blauwhemden gaven nauwelijks kansen weg maar er werd helaas ook bijna geen kans gecreëerd.

De Hopbelbewoners leken te gaan rusten met een 0-0 totdat onoplettendheid in de defensie zorgde voor een niet te missen kans voor TLC. 1-0 achter en weinig uitzicht om zelf een doelpunt te maken.

In de rust sprak trainer Henk Veenhof de mannen toe. Er moest uit een ander vaatje worden getapt om niet nu al de aansluiting met de kop van de competitie te verliezen. Met de inbreng van David Kruizenga moest Peize het tij zien te keren. Vol goede moed kwamen de Paisers de kleedkamer uit.

De tweede helft begon met iets meer druk op de Tolberter defensie, maar kansen leverde dit niet op. Er werd naarstig gezocht naar de spreekwoordelijke sleutel wat tot succes moest leiden. Na een kleine 55 minuten spelen mocht ook Tom van Leijsen zijn opwachting maken.

Met het inbrengen van Tom ging Peize ook over op een 3-4-3 formatie om zo nog meer druk uit te oefenen op TLC. Echter was het TLC dat via een listig genomen vrije trap meteen de 2-0 maakte. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan.

Peize ging va banque spelen. Met lange ballen op de kopsterke Tom werd Peize steeds gevaarlijker. Het was dan ook Tom die met een kenmerkende kopbal de 2-1 scoorde.
De aansluitingstreffer was gemaakt en met nog 20 minuten te spelen rook Peize bloed.

Niet veel later was het wederom Tom die tot scoren kwam. 2-2. Een prachtig moment voor de speler die vorig seizoen nog door zoveel blessureleed werd geplaagd.

De blauwhemden waren alleszins van plan om genoegen te nemen met een gelijkspel. Er werd keihard gestreden om de ploeg op voorsprong te zetten. Peize creëerde veel gevaar voorin maar gaven overduidelijk ook meer kansen weg. Het leverde een boeiend schouwspel op in de tweede helft.

Met nog 10 minuten op de klok was het Rutger Kruizenga die de 2-3 tegen de touwen schoot. Iedereen in extase, mooi om te zien.

TLC probeerde vervolgens met kunst en vliegwerk de gelijkmaker te maken, maar het was uiteindelijk Peize die nog een laatste keer tot scoren kwam. Via doorkoppen van Tom was het de ingevallen Harmjan Stokker die de uitkomende keeper met een bekeken schot in de korte hoek kon verschalken. 2-4.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste maal en mocht Peize weer drie punten aan het seizoenstotaal bijschrijven. Een prachtige overwinning op TLC. Door elkaars kwaliteiten te benutten en met veel durf naar voren te spelen werd de Tolberters uiteindelijk over de knie gelegd.

Komende zondag staat er overigens een mooie thuiswedstrijd op het programma tegen VV Nieuw Roden. Om 14.00 uur blaast scheidsrechter Jagt voor het begin van de wedstrijd.

Na afloop van de derby zal de derde helft onder de muzikale begeleiding staan van Zweitse en Melissa. Wij hopen jullie een mooie wedstrijd te kunnen voorschotelen.