BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden nog niet opgewassen tegen v.v. Westerkwartier
6.Oct.2019
Nieuw-Roden - v.v. Nieuw Roden (zat) verliest te snel de concentratie tegen Westerkwartier.

Zaterdagmiddag stond er een mooi affiche op het programma. Het nieuw opgerichte zaterdag elftal van de club uit Nieuw Roden mocht het thuis opnemen tegen het eveneens nieuwe team van v.v. Westerkwartier. De grote groep meegereisde uitsupporters zag in het begin van de wedstrijd dat de ploegen in evenwicht leken. Door een gelukkige goal van v.v. Nieuw Roden kwamen de jonge honden op voorsprong. Na een corner van Roëll Elders taste de keeper mis. Nadat deze op de grond in de weg werd gezeten door de captain van de thuisploeg, had Piet(er) Sikkema de bal voor het intikken. De 1-0 had de ploeg van Johan Middel vertrouwen moeten geven. Het tegenovergestelde gebeurde. De uit een samenwerking tussen Boerakker en Niebert opgerichte club begon met meer pressie te spelen. Dit leide tot een 'lange ballen snel thuis' wedstrijd. De spelers van Westerkwartier waren fysiek sterker en zo keerde het wedstrijdbeeld. Nummer 9 werd veelal gezocht. De verdedigers van de blauw witten hadden het moeilijk en zo viel voor rust nog de 1-1 en de 2-1.

Na rust leek de concentratie terug bij de ploeg van Middel. Het middenveld zocht elkaar in de combinatie. Het leek voor heel even weer op het begin van de wedstrijd. Voor heel even... Na een wereldgoal van de nummer 7 van Westerkwartier, die de bal schitterend in de winkelhaak pegelde, was al het vertrouwen weer weg. Uiteindelijk zou het scorebord na 90 minuten op 1-4 staan.De aangestelde scheidsrechter Bosgraaf floot overigens een voortreffelijke wedstrijd.

Hopelijk weten de jongens van 'Nei Roon' goede periodes in de wedstrijd uit te breiden uit tegen V.V.T. volgende week.