KV Noordenveld krijgt in Oerterp geen loon naar werken tegen koploper.
6.Oct.2019
Afgelopen zaterdag 5 oktober speelden de beide Mastformaties hun 5e wedstrijd van deze veldcompetitie in Oerterp. Nadat beide 2e teams na 2 keer 30 minuten de punten hadden gedeeld (11-11) betraden de beide hoofdmachten op Sportcomplex De Griene Greide het speelveld. De oranje tijgers wisten het koploper Oerterp/VKC deze middag er lastig te maken, maar gingen ondanks veel strijd en inzet met lege handen terug naar Roden (15-13).
Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “De opdracht was om veel energie in deze wedstrijd te stoppen”. De eerste aanval van de Roners leverde gelijk een score op van Jasper Lütter. Na de gelijkmaker wist Noordenveld met hard werken en verdedigende rebounds door treffers van Robin van Bolhuis en Domenica Kloosterman uit te lopen naar 1-3. “De doelpunten waren duur en na 10 minuten stond Noordenveld op 2-4. Wij hadden in deze fase het beste van het spel, maar drukten dit te weinig uit in doelpunten”. Na een time-out van Oerterp werd Noordenveld minder scherp en kwam het in de verleiding om voor de afvallende bal te gaan. Oerterp strafte dit goed af en kwam gelijk (6-6) in een fase waarin Noordenveld slordig was in balbezit. Vervolgens nam de thuisploeg de leiding en nu pakte Matthijs Roelfsema een time-out om de oranje tijgers weer op scherp te zetten. Noordenveld stond hierna weer goed aan te vallen, maar ook Oerterp bleef scoren. Hierdoor rustten de teams bij een 9-7 voorsprong voor Oerterp. Na 2 minuten in de 2e helft liet Noordenveld zien dat het nog geen gelopen race was en kwam door een treffer van Evelien Tepper terug tot 9-8. Vervolgens werd er aan beide kanten scherp verdedigd en weinig, maar om en om, gescoord. “Bij een stand van 12-11 maakten we eindelijk de terechte gelijkmaker”. Topscorer Sven Stobbe zag zijn afstandsschot door de binnenkant van de korf gaan. Er waren toen nog 10 minuten te spelen en de wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Waar Oerterp statisch ging spelen , bleef Noordenveld gevarieerd spelen en creëerde zo de nodige kansen. De afronding liet echter te wensen over. Oerterp kwam weer op 2 doelpunten voorsprong, waarna een afstandsschot van Sven Stobbe de 14-13 op het scorebord bracht. De kansen kwamen voor Noordenveld om gelijk te maken, maar het was de thuisploeg die vlak voor tijd de 15-13 scoorde. “Wij hadden deze middag meer verdiend, zeker voor de strijd en de inzet die geleverd werd”. De volgende wedstrijd speelt Noordenveld aan de Borglaan tegen de andere koploper, Hoogkerk. “Gezien de wedstrijd van vandaag zijn er dan ook weer kansen om de winst binnen te halen”. Deze wedstrijd begint zaterdag 12 oktober om 15.30 uur. Hieraan voorafgaand speelt de 2e Mastselectie tegen KF De Wâlden 5 uit Oenkerk.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Anna de Boer (2), Robin van Bolhuis (2), Jesse van der Scheer (2), Domenica Kloosterman (1), Evelien Tepper (1) en Jasper Lütter (1).