Nieuw-Roden in de eredivisie onderuit in Drachten
4.Oct.2019
Drachten - KTP Nieuw-Roden moest in de eredivisie het onderspit delven tegen de dames van Drachtster Boys in Drachten.

KTP Nieuw-Roden kon tot de rust nog meekomen met de Friese dames. Oranje speelster van Drachten Jessie Prijs was een ware plaaggeest voor de Nei-Roners. Ze wist de 1-0 maar ook de 2-0 binnen te schieten. Toch kwam KTP Nieuw-Roden prima terug na een vrije trap die genomen werd door Marielle Miedema. De bal die snoeihard op het doel van de Friezen werd geschoten, ging juist via het hoofd van Jessie Prijs het doel in. Na een aanval van KTP Nieuw-Roden via Alina vd Berg scoorde Larissa Nijland de gelijkmaker voor Nieuw-Roden. De bal werd vanuit het midden hard en hoog de netten in geschoten achter keepster Anne Reitsma. Er kwam weer meer geloof voor Nieuw-Roden. Toch strafte opnieuw Jessie Prijs het genadeloos af toen ze kort voor de rust de 3-2 binnen schoot voor Drachten.

Beide teams gingen vol op in de aanval. Helaas voor Nieuw-Roden was het Drachten die opnieuw tot scoren kwam. Na een perfecte aanval van Drachten waarbij Jessie Prijs ook weer bij betrokken was, kwam de bal voor de voeten van Lisanne Kempe die hem vrij achter keepster Anique Hoogeveen binnen kon schieten. Daarna lag Nieuw-Roden op de knieën. Opnieuw was het international Jessie Prijs die de 5-2 op het scorebord bracht en dat was ook meteen de eindstand.

Volgende week vrijdag speelt KTP Nieuw-Roden tegen Drs. Vijfje uit Groningen in Sportcentrum De Hullen in Roden. De wedstrijd begint om 20.30 uur. U bent van harte welkom om de Noordenvelders te ondersteunen in deze eredivisie competitie.