Talloze talentjes op succesvolle Intersport jeugdtoernooi vv Nieuw Roden
10.Jun.2019
Nieuw-Roden - Na vele weken van voorbereiding was het dan uiteindelijk vrijdag 7 juni zover de start van het Intersport jeugdtoernooi van de VV Nieuw-Roden. Op vrijdagavond was het de beurt aan de JO13 poule hierbij waren aanwezig Roden JO13-1, VEV’67 JO13-1 Gieten JO13-1 en de plaatselijke JO13-1. Klokslag 18:15 werd het toernooi aan de gang gezet en werd er op 2 velden te gelijk gestreden om de 1ste plaats. Er werd goed voetbal gespeeld en het ging allemaal crescendo. Ieder team zou 3 wedstrijden spelen maar helaas door het weer (onweer, bliksem) moesten we het toernooi vroegtijdig afbreken en kon helaas de laatste wedstrijden niet worden uitgespeeld. De uiteindelijke eindstand was 1ste Gieten, 2e Roden 3e Nieuw Roden en 4e VEV’67. Alle teams gingen met een beker naar huis en waren ondanks het slechte weer heel tevreden.

Op zaterdag 8 juni werd het toernooi vervolgt met op zaterdagochtend de JO15 (in 2 poules werd gestreden om een finale plaats) Deze ging uiteindelijk tussen de Wilper Boys en Marum waarbij Marum uiteindelijk de winnaar werd en naar huis gingen met de grootste beker. Tegelijkertijd werd ook het JO8 toernooi gespeeld op het jeugdveldje. Met zelfs een ploeg uit Leidschendam SEV werd in de JO8-1 poule gestreden om de kruisfinales te halen met veel doelpunten en inzet ging de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Helpman en SEV waarbij onze vrienden uit Leidschendam uiteindelijk na een spannende wedstrijd 3e werden. De finale ging tussen Grijpskerk en ACV waarbij Grijpskerk met de winst ervan door ging. Bij de JO8-2 poule was er een ploeg die er echt bovenuit steeg en ook terecht won en dat was Amicitia JO8-2.

In het middagprogramma was het de beurt aan de JO12 poule waarbij uiteindelijk Roden JO12-1 de winnaar werd. Ook waren de JO11 jongens aan de beurt waar gestreden werd in 2 poules voor de uiteindelijke finale. Deze ging tussen ONR JO11-1 en Nieuw Roden JO11-1 na een spannende en leuke wedstrijd werd ONR JO11-1 de uiteindelijke winnaar van dit toernooi. Ook waren de JO10 jongens aan de beurt ook daar werd goed gestreden en waren leuke wedstrijdjes met uiteindelijke winnaar Zuidhorn. Ook was er een toernooi voor de JO9 jongens. Met in de JO9-1 poule zelfs een team uit Dedemsvaart (die heel tevreden waren en volgend jaar graag terug komen) werd uiteindelijk met groot vertoon Nieuw Roden JO 9-1 1ste en gingen er met de grote beker vandoor. In de poule van JO9-2 werd er goed gestreden en gevochten om de punten hier kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus ONR JO9-3.

"Wij als Toernooicommissie van de VV NIEUW-RODEN zijn heel tevreden dat het toernooi zonder ongevallen en blessures is verlopen. Ondanks dat het weer ons af en toe in de steek liet was de opkomst prima. En willen wij ook graag alle vrijwilligers, sponsors en deelnemende verenigingen bedanken voor hun inzet voor het slagen van het Intersport jeugdtoernooi van de VV Nieuw-Roden. En hopelijk tot volgend jaar", vertelt de toernooicommissie VV Nieuw Roden ons.