GOMOS blijft eersteklasser na nederlaag bij VKW
30.May.2019
GOMOS blijft in de eerste klasse. De ploeg van trainer Wim Bakering ging op Hemelvaartsdag tijdens de nacompetitie in de eerste ronde voor promotie naar de hoofdklasse onderuit bij VKW. In Westerbork werd het 3-0.

Waar afgelopen zondag nog een goede overwinning werd geboekt bij VKW, kwamen de Norgers donderdagmiddag minder goed voor de dag. GOMOS kwam nooit echt goed in de wedstrijd. De thuisploeg kwam in de tiende minuut op voorsprong. Anjo Willems schatte een lange bal beter in dan de verdedigers van GOMOS en schoot de 1-0 achter doelman Melvin Koning. Even later kon de goalie van GOMOS wel redding brengen op een schot van de doelpuntenmaker. Vlak voor de rust werd GOMOS nog wel één keer gevaarlijk. Ronald Sloots zag zijn corner op de lat belandden.

In de tweede helft had GOMOS wel meer de bal, maar kon het voorin vrij weinig creëren. En in de 53e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap van Thijs Uineken werd verkeerd geraakt door Ramon Klok, die daardoor een eigen doelpunt maakte, 2-0. Van een slotoffensief was niet echte sprake, omdat er weinig kansen kwamen voor GOMOS. In de blessuretijd maakte invaller Roy Hutter er nog 3-0 van.

Ondanks de nederlaag en de uitschakeling in de nacompetitie kan GOMOS terug kijken op een zeer geslaagd seizoen. Als debutant in de eerste klasse eindigde de formatie uit Norg op een knappe vierde plaats. Het betekende wel dat het de laatste wedstrijd was voor trainer Wim Bakering. Ook speelden Joris Adams en Ramon Klok hun laatste wedstrijd in het shirt van GOMOS. Op de GOMOS-dag zal er echt afscheid van hun worden genomen.