BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Roden wint nipt van Jubbega
18.Apr.2019
Roden speelde deze donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Jubbega. Jubbega dat, door de vele afgelastingen in februari en maart, voor de derde achtervolgende keer op de donderdag mocht aantreden. Dat de Friezen ervaring hebben op deze dag in de week te spelen bleek al vrij snel.

Binnen twee minuten na het begin signaal van de goed fluitende scheidsrechter Stoetman stond het al 0-2 voor Jubbega. De stevige en razendsnelle spits Kevin Bakels was de Roden defensie twee keer te vlug af. Een ruw wakkergeschud Roden reageerde snel toen Guido Bos in de 4e minuut uit een corner van Nick ter Arkel de bal netjes in het doel van Jubbega kopte, 1-2. Velen in het publiek dachten dat dit het begin van een doelpuntrijke wedstrijd zou worden, maar in ieder geval tot de rust bleef de 1-2 stand op het bord. Beide teams hielden elkaar redelijk in evenwicht en kregen kansen op een uitbreiding in de score, maar die werden niet benut.

Na rust ging Roden, in de race voor de koppositie, uiteraard op zoek naar de winst. Dat lukte. Eerst scoorde Michel Wardenier in de 63e minuut op schitterende wijze een vrije trap tegen de touwen schoot, 2-2. Daarna ging Roden door en 2 minuten later tikte Rene de Vries na een voorzet van Rutger van der Laan de 3-2 binnen. In het laatste half uur van de wedstrijd probeerde het stevig spelende Jubbega nog de gelijkmaker te maken, maar de defensie van Roden hield stand en kon na het laatste fluit signaal 3 punten op het conto bijschrijven.

Roden nam met deze overwinning de koppositie van Hoogezand over. Roden heeft nu 1 punt meer dan de Groningers en een wedstrijd minder gespeeld.