Benauwde overwinning van Roden in Sneek
14.Apr.2019
De wedstrijd LSC (Lycurgus Sparta Combinatie) 1890 - Roden was deze zondagmiddag voor de neutrale toeschouwer een bijzonder vermakelijke wedstrijd. Voor de supporters uit Roden was het meer billenknijpen in Sneek, waar Roden aantrad tegen de op twee na oudste vereniging van Noord-Nederland.

Binnen het half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor Roden. Robin van der Tuin scoorde 3 keer, 0-3 dus. In plaats van door te gaan verslapte en verkrampte het spel van Roden en kwam LSC vlak voor de rust terug tot 1-3.

Na de thee eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Roden ging weer prima van start en Rik van Dijk en Martijn Smit (schitterend schot van 30 meter in de kruising) maakten er 1-5 van. Niets aan de hand denk je dan en "ze zullen wel geleerd hebben van de eerste helft". Niet dus. LSC gooide er met twee jonge frisse
krachten (waarom staan die niet in de basis?) nog een schepje boven op en Roden verloor wederom de grip op het spel. Met als gevolg dat het dik 10 minuten voor tijd opeens 4-5 stond. LSC kreeg in die laatste periode nog een paar flinke kansen op in ieder geval de gelijkmaker en ook Roden had vlak voor tijd nog een grote kans om de 6e verlossende treffer te maken. Dat kwam er allemaal niet meer van en bleef het bij een benauwde 4-5 overwinning en kon iedereen die Roden lief heeft opgelucht ademhalen.

Hoogezand, dat afgelopen donderdag en deze zondag beide keren nipt (2-1) van Jubbega won is nu koploper met 2 punten en 2 wedstrijden meer dan Roden. Helpman en LAC Frisia lijken door puntenverlies een beetje af te haken in de titelstrijd. Komende donderdagavond 18 april speelt Roden aan de Norgerweg de thuiswedstrijd tegen Jubbega, aanvang 18.45 uur. Foto archief DitisRoden.nl