KTP Nieuw Roden MO13 speelt topwedstrijd tegen Reiger Boys MO13
13.Apr.2019
Leek - In het voor programma van de wedstrijd KTP Nieuw Roden Vr1 - Reiger Boys Vr1 (Heerhugowaard) was er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een selectie van meisjes van de voetbalacademie van Nieuw Roden te laten spelen tegen de meisjes van Reiger Boys onder de 13. De zeer talentvolle meisjes van Reiger Boys spelen voetbal in de hoogste voetbal jongensklasse van Noord Holland. Een echte vuurdoop voor de meisjes van de voetbalacademie tegen een groep meisjes dat het allerhoogste niveau vertegenwoordigd wat er in Nederland in de zaal voor handen is. Het beloofde een leuke en vooral een leerzame ervaring te worden om de meisjes van KTP weer een stapje beter te laten worden.

Dapper verzet KTP Nieuw Roden
De wedstrijd begint met een fel startend Reiger Boys, het speelt gewoon een tempo hoger met strakke bal aannames en veel beweging zonder de bal. KTP verdedigde met name in de zone, dat was koren op de molen voor de meisjes in het geel zwart. Toch moet gezegd worden dat de meisjes van KTP de duels niet schuwden, vooral de nummer vier van KTP Mente de Jonge liet zich niet onbetuigd. Als veruit de kleinste van het veld viel ze op als spelmaakster van KTP, spelend met een verrassende volwassenheid en rust die gebaseerd was op een ongelofelijke technisch vermogen. In de vierde minuut moet keepster Lois Wieringa de bal uit het net vissen als Juul van der Kolk met een hard schot Lois verrast in de korte hoek. KTP stond vrijwel steeds onder druk, toch probeerde daar waar het kon te ontsnappen met snelle counters. Je kon zien dat de meisjes van Reiger Boys tegen jongens voetballen, in de duels was het wat geroutineerde met een duwtje hier en daar en als het nodig was gewoon een overtreding maken. KTP had die volwassenheid niet, waar praten we over....meisjes van onder de dertien!, het speelde gewoon zuiver voetbal.

Reiger Boys neemt afstand
Ondanks het felle verzet van KTP, scoorde Reiger Boys in de 10de minuut na een snelle combinatie over rechts. Dit keer was het Mila Wittebrood die van dichtbij Lois kansloos liet. De keepster van KTP draaide overuren in deze wedstrijd waarin ze al haar talenten kon etaleren, ze blijft altijd fanatiek en postief en geeft gewoon nooit op. In de 12de minuut een vije trap voor Reiger Boys, Lois beroerde nog de bal die daarna de paal raakte. De bal kwam weer terug in het veld, die een gemakkelijke prooi werd voor Karlijn Woons van de Reiger Boys en de 0 - 3 simpel scoorde. Het bleef uiteindelijk bij deze 0 - 3 stand bij rust, zeker geen onverdienstelijk prestatie van de meisjes van de academie.

KTP Nieuw Roden redt de eer
Eigenlijk te snel scoorde Melle van Nugteren te snel al in de tweede minuut van de tweede helft de 0 - 4. Over links rukt zij op om op het laatste moment naar binnen te steken, Lois wordt in de rechter onderhoek gepasseerd. Reiger Boys blijft maar gaan, ze doen soms denken aan de Duracel konijntjes, de meisjes van coach/ trainer Bob Kool steken conditioneel prima in elkaar. Karlijn Woons bouwde de voorsprong in de 6de minuut uit naar een 0 - 5 stand. In de 11de minuut liep Tess Tiebie slim mee met haar medespeelster, die de bal perfect aflegde op Tess, die deze perfect uitgespeelde aanval bekroonde met de 0 - 6. In de tweede helft zag je dat KTP zich optrok aan het niveau van Reiger Boys en steeds beter ging voetballen. Het speelde nu minder vanuit de zone en speelde meer op de man en gaf daar minder ruimte mee weg. De kansen werden nu ook wat talrijker, in de 13de minuut kwam de aanvoerster van KTP Merle Mulder op links in schotpositie. Het gerichte schot miste zijn uitwerking niet, de keepster van Reiger Boys is kansloos, de zo fel begeerde eretreffer is een feit. Ondanks veel inzet van KTP gaan de kansjes er helaas niet in, het is zelfs Reiger Boys dat in de laatste seconden van de wedstrijd middels Hannah de Boer nog de 1 - 7 scoorde.

Terugblik op de wedstrijd
Het was een duidelijke overwinning voor de meisjes van Reiger Boys, een team dat zeker een aantal stappen verder is dan de meisjes van KTP Nieuw Roden. Toch zag je de meisjes van KTP groeien in de wedstrijd, als het vaker dit soort top teams zou tegen komen of ook in een jongenscompetitie zou spelen dan zijn er nog zoveel groeimogelijkheden voor deze talenten van de voetbalacademie. Voor het publiek was het een wedstrijd op topniveau, verrassend was de volwassenheid en technische spel van deze nog zo jonge talenten. Het was een fantastische wedstrijd die smaakt naar meer.

Selectie KTP Nieuw Roden: Lois Wieringa (keepster), Charissa Laning, Daphne Buring, Veerle Hol, Mente de Jonge, Tessa Houwer, Jessie Giezen, Iris de Ruiter, Merle Mulder, Mees Hartman. Coach & trainer: Nancy Loth (speelster Nederlands team). Assistent coach Wiebe Kooiker. Verzorger: Arie Schnater.
Selectie Reiger Boys: Daphne Stoop, Tess Tiebie, Hannah de Boer, Jasmijn van Uden, Juul van der Kolk, Karlijn Woons, Melle van Nugteren, Mila Wittebrood, Pleun Groot, Roos Valk. Coach & trainer Bob Kool. Tekst/foto's Anne Takens