ONR pakt de volle winst tegen Haulerwijk
13.Apr.2019
Op het hoofdveld van sportpark Oranje ontving ONR 1 de in het blauw gestoken Haulerwijk 1.

Na enig oponthoud wegens de principes van de leidsman, werd 6 minuten later dan gepland afgetrapt.
De tumultueuze openingsfase kreeg een vervolg nadat Bernd Voerman de bal op zijn neus kreeg en 7 minuten aan de zijkant zat met een bloedneus.

Er werd overigens ook nog gevoetbald. De eerste kans was voor de gasten.
In een onrustige openingsfase waarin veel balverlies werd geleden, werd het publiek niet verwend.
Voerman had zijn dag niet en ging door zijn enkel. Hij verliet het veld in de 17e minuut en werd vervangen door Hendrik Rozema.

Een corner van ONR werd op de lat gekot door Jelmer Fierstra
Terwijl de wisselspelers met een laagje hagel werden bedekt, werd het spel van ONR langzamerhand beter. Er werd met vlagen laten zien dat het een voetballende ploeg tracht te zijn.
De beslissende pass bleef echter achterwege.

Na balverlies op het middenveld kwam Haulerwijk er gevaarlijk uit. De counter werd onder Tarick Kalfsbeek doorgeschoten en betekende de 0-1 achterstand.

In de rust werd Sander Ottens gewisseld. Zijn vervanger was Jorn Buigholt.

Of het door de wissel kwam dat ONR uit een ander vaatje tapte, kan de redacteur niet vertellen. Wel zag hij een ander ONR uit de kleedkamer komen.
Koen van Os maakte met de bal aan de voet een actie die strandde in de 16 meter. Dit gebeurde door een overtreding van Haulerwijk waardoor ONR een penalty kreeg. Helaas miste Leon Schievels dit buitenkansje. ONR hoefde echter niet lang te wachten op de 1-1. Hendrik Rozema schoot met een bekeken schot de bal achter de keeper in de 56e minuut.

In de 62e minuut zag ONR zelfs een voorsprong verschijnen op het scorebord. Na goede acties van Koen van Os en Jorn Buigholt werd Hendrik Rozema gevonden. Rozema legde de bal teeug op Sven Buigholt. Het was de oudste telg van familie Buigholt die de bal via de onderkant van de lat tegen te touwen schoot, 2-1.

ONR leek het verzet van de gasten te hebben gepareerd en leek op weg naar meer goals. De 3-1 werd gemaakt door Leon Schievels. Tot zijn ongenoegen zag hij de treffer echter afgekeurd worden wegens buitenspel.

ONR had de resterende minuten het betere van het spel en had niets meer te dulden van Haulerwijk. Jorn Buigholt vond het na 130 minuten minuten te hebben gespeeld welletjes en moest de strijd met kramp staken. Buigholt liet vandaag zien uit het goede hout gesneden te zijn en speelde een ijzersterke 40 minuten. Sjoerd Hoek mocht de resterende 4 minuten het publiek vermaken met zijn nieuwe rol op het middenveld.

ONR had nog kansen, maar miste de afrondende precisie vandaag.
Wel wordt er weer eens een keer gewonnen waardoor ONR op een puntentotaal van 24 komt en zichzelf terugziet op de 8e plaats van de ranglijst.