Reiger Boys strooit zand in de motor van KTP Nieuw Roden
13.Apr.2019
Leek - Vrijdagavond 12 april werd in het Sportcentrum van Leek de laatste competitiewedstrijd gespeeld in de eredivisie zaal voor vrouwen. KTP Nieuw Roden had deze avond niet veel te verliezen, wat er ook zou gebeuren het zou sowieso als eerste eindigen in de competitie en had zich daarmee automatisch geplaatst voor de play-offs. Het jonge team van Reiger Boys, een team dat al enige jaren in opbouw is was erop gebrand om vanavond tegen de koplopers te laten zien waartoe het in staat was. KTP zou vanavond enig zelfvertrouwen willen tanken in aanloop naar de play offs.

Reiger Boys geeft geen ruimte weg
Vanaf het begin van de wedstrijd zag het publiek een Reiger Boys dat compact in de verdediging stond, maar in balbezit er met snelle combinaties gevaarlijk uitkwam. Eigenlijk het type spel dat KTP zo graag mag spelen. De eerste kans was dan ook voor Reiger Boys, een hoog schot werd door keepster Joukje van de Meer met de vingertoppen over het doel gewerkt. De hoekschop die daar op volgde leverde niets op. De eerste kans voor KTP kwam in de zesde minuut voor rekening van Grytsje van den Berg, volledig op eigen kracht sneed ze zeldzaam gemakkelijk door de verdediging van Reiger Boys. Het schot op de vuisten van de keepster van Reiger Boys werd in tweede instantie klemvast gevangen.

KTP op achterstand
In de 7de minuut weer een snelle uitbraak van Reiger Boys na balverlies van KTP, de druk op het doel van Joukje was zo groot dat een verdedigster van KTP in de rebound per ongeluk de bal in eigen doel werkte. Je zag Reiger Boys nog gedrevener voetballen, het rook zijn kans. KTP oogde bij tijd en wijlen vermoeid, het liep niet echt, de combinaties en de loopacties hadden niet de gebruikelijke scherpte, Het probeerde het zeker, maar KTP kon eenvoudig gewoon geen vuist maken in het verdere verloop van de eerste helft. Het gevolg was dat beide ploegen met een 0 - 1 stand de rust ingingen. Zou coach Andy de Jong KTP in de rust weer op de rails kunnen zetten? In de thuiswedstrijden heeft KTP vaak als het nodig was echt wel sterke terug komsten in wedstrijden laten zien.

Reiger Boys heeft geen problemen in de tweede helft
De beste speelster aan de kant van KTP, Nancy Loth, was in de tweede helft de eerste die het doel van Reiger Boys onder vuur nam. Het schot ging echter links naast het doel. In de tegenaanval is het Reiger Boys die de binnenkant van de paal raakt, de bal kwam weer in het veld waar de bal direct werd weggewerkt. KTP ontsnapt. KTP kreeg zeker zijn kansjes, maar eigenlijk geen echte 100% kansen. De tweede goal van Reiger Boys kwam niet onverwacht, met een snelle uitval werd de bal afgelegd op een inkomende speelster, de 0 - 2 was eigenlijk best wel verdiend en gaf recht aan de verhoudingen in het veld.

KTP gokt en verliest
KTP begon in deze fase van de wedstrijd te spelen met een meespelende keepster, keepster Joukje werd regelmatig in de spits van de aanval gezet. Joukje liet zien dat ze over voldoende techniek beschikte om zich in de kleine ruimte te kunnen redden en daarbovenop regelmatig gevaarlijk werd. De 0 - 3 viel toen KTP even de bal kwijt was en Reiger Boys eenvoudig in het lege doel kon scoren. Niet veel later werd Joukje onreglementair door de keepster van Reiger Boys tegen de grond gewerkt.De scheidsrechters floten resoluut voor een strafschop. Wie anders dan Amber Bandringa zette zich achter de bal. Typerend voor deze wedstrijd gaat de strafschop er niet in, de keepster van Reiger Boys laat zich deze avond niet passeren. Reiger Boys wint deze avond in de bijna onneembare vesting dit seizoen van KTP Nieuw Roden in het Sportcentrum van Leek. Reiger Boys gooide vakkundig zand in de motor van KTP Nieuw Roden en won verdiend met 0 - 3.