Zeer matig Nieuw-Roden onderuit in Zuidbroek
7.Apr.2019
Zuidbroek - Voor Nieuw-Roden is het uitduel met ZNC uit Zuidbroek uitgelopen op een deceptie. De formatie uit Nieuw-Roden gaf totaal niet thuis en dat had een pijnlijke 3-5 nederlaag tot gevolg.

In een zeer matige wedstrijd, van beide kanten, benutte ZNC optimaal van de kansen die ze kregen voorgeschoteld door Nieuw-Roden in de verdediging. In een mum van tijd stond Nieuw-Roden op een 2-0 achterstand door doelpunten van Emiel Staal. Toch was het Thym van Nimwegen die op aangeven van Jurriaan Kampen de 2-1 binnen tikte. Nieuw-Roden werd sterker en de 2-2 zat er eerder in dan een 3-1. Maar het bleef tot de rust 2-1.

Toch verliep de 2e helft dramatisch voor Nieuw-Roden. Na de 3-1 van Jordi Brust in de 68ste minuut, zakte Nieuw-Roden ver door de ondergrens heen. Niet veel later torpedeerde de net ingevallen Bobby Coster, voor Dennis Matulessy, Jeroen Huizinga in het strafschopgebied. De gegeven penalty werd benut door Jordi Bust in de 72e minuut. Deze Jordi Bust maakte even later zelfs een hattrick toen hij de bal achter keeper Femko de Vries schoot. Daarna was ZNC uitgeblust met doelpunten maken en ook conditioneel. Hierdoor kon Nieuw-Roden nog terug komen naar een iets verzachtende 5-3 eindstand, door doelpunten van Thym van Nimwegen en Wilco Drent.

Opnieuw lijdt Nieuw-Roden een nederlaag in een uitwedstrijd net als vorige week in Siddeburen. Alleen de manier waarop er werd verloren van ZNC, vooral in de verdediging, moet de staf wel enige zorgen baren.