Roden pakt koppositie na overwinning tegen Blijham
7.Apr.2019
Roden - "En uit het niets scoort Enrico Wardenier de 1-0 voor Roden" riep speaker Bernard Rademaker in de 30e minuut van de wedstrijd. En daarmee karakteriseerde hij feilloos de omstandigheden van de wedstrijd Roden-ASVB in de eerste helft. Roden was wel weer aan een overwinning toe na een nederlaag en twee gelijke spelen.

Dat was in de eerste 45 minuten niet te zien. Ook ASVB kon daar niet veel tegenover zetten, alhoewel de Blijhamsters een ideale kans om te scoren in de eerste helft zelf "vakkundig om zeep hielpen". Het kan natuurlijk aan het weer hebben gelegen. 20 graden in de schaduw en de ijscokar voor de kantine had het er maar druk mee. Bij 1-0 voor Roden begonnen beide partijen wat fanatieker aan de tweede helft. En Roden liet eindelijk zien dat ze meer kwaliteit in huis hebben dan ASVB. In de 51e minuut tikt Robin van der Tuin dan ook de terechte 2-0 binnen. ASVB probeert het daarna wel, maar komt niet verder dan een kopbal onderkant lat, overigens mogelijk gemaakt door laconiek ingrijpen van de Roden verdediging. Roden was in het resterende deel van de wedstrijd nog wel succesvol. Nick ter Arkel ronde in de 85e minuut een solo schitterend af door met z'n "chocolade been" de bal in de kruising achter ASVB doelman Ronald Veerbeek te schieten, 3-0.

Omdat Helpman thuis met 1-3 verloor van GVAV, nam Roden de koppositie weer over, met 1 punt meer dan Hoogezand, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week speelt Roden de uitwedstrijd in Sneek tegen LSC 1890, aanvang 14.00 uur.