Leekster Eagles verslaat koploper Veerhuys
7.Apr.2019
Leek - Afgelopen vrijdag 5 april was er de wedstrijd Leekster Eagles-HV/Veerhuys in het Sportcentrum te Leek.

En wat weer een geweldige wedstrijd. In de eerste helft waren de spelers van Leekster Eagles oppermachtig. De Eagles speelden hun spel en gaven Veerhuys geen ruimte om in hun ritme te komen.

In de 12e minuut was het Stefan Brouwer, die met een prachtig schot de goalkeeper van Veerhuys wist te verschalken en de voorsprong was een feit. Gesteund door deze voorsprong werd aanval na aanval door de adelaren ingezet. In de laatste vijf minuten kon hierdoor de voorsprong door de Eagles verder uitgebouwd. De 2-0 kwam op rekening van de dit seizoen veelvuldig scorende Luciano Matulessy. De 3-0 was een verdienste van Delano Dussel, die op prachtige wijze een scherpe pass van Matulessy binnen wist te werken. Als hekkensluiter in de 1e helft was het Roy de Vries die 1 minuut voor rust van afstand de 4-0 keihard binnen de palen van Veerhuys wist te werken.

De spelers vertrokken richting kleedkamer terwijl het aanwezige publiek nog vol ongeloof de aanschouwde eerste helft probeerde te verwerken.

In de tweede helft was het opnieuw Luciano Matulessy, die de stand op 5-0 wist te brengen. Veerhuys wist vervolgens de flow bij de Eagles te doorbreken. Door onnodig balverlies van Leekster Eagles wisten zij Erwin Mensink te verrassen en scoorden in de 3e minuut van de tweede helft de 5-1. Een minuut later lag de bal wederom in het Leekster doel en de stand was 5-2. Gesterkt door deze doelpunten begon Veerhuys er weer geloof in te krijgen en langzaam aan meer grip op het spel te krijgen. Het publiek zat te genieten en wist, door ervaring wijs geworden, dat een voorsprong tijdens een zaalvoetbal wedstrijd zomaar omgebogen kan worden. Met nog 4 minuten te spelen was het wederom Veerhuys die wist te scoren en de stand werd 5-3.

De supporters hielden de adem in; zouden de Eagles de laatste 4 minuten stand kunnen houden ?

Met nog 3 minuten te spelen werd de vliegende keeper door Veerhuys ingezet. De druk op het doelgebied van Erwin Mensink was bijna ondragelijk voor de toeschouwers. De Eagles hielden daarentegen het hoofd koel en wisten niet van buigen.

Kort voor tijd was het Karim Layeb, die aan alle spanning een eind maakte door de voorsprong nog iets verder wist uit te bouwen. Met een eindstand van 6-3 was de wedstrijd gespeeld en de drie punten konden in de tas van Leekster Eagles. Met deze zege op zak zijn de Leekster Eagles nagenoeg zeker van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Vrijdag 12 april is er de laatste competitie wedstrijd FC Marlene 2 - Leekster Eagles, aanvang 21.15 uur in de Waardergolf te Heerhugowaard.