ONR pakt geen punt van top 3 in terug ronde!
6.Apr.2019
Voetbal - Na de 4-3 nederlaag tegen koploper Helpman en vorige week de onnodige 0-2 nederlaag tegen nummer 3 ODV, werd er nu met 6-1 verloren van Velocitas.

Waar in de heenronde nog verrassend, maar terecht werd gewonnen met 5-0, was het nu even wat anders. Maar daar leek het in de eerste helft niet op.
ONR voetbalde goed, had het spel onder controle en kwam na 2 minuten ook al met 0-1 voor. Een pass van Schievels kwam voor de voeten van Rozema en die schoot beheerst binnen. ONR stond de eerste helft goed en de thuisclub had moeite met de steeds mee opkomende back Koen van Os. Toch maakte Velocitas in de 15e minuut de gelijkmaker. Niet effectief genoeg verdedigen en teveel ruimte laten aan de tegenstander was hiervan de reden. Het spel golfde heen en weer en ONR kreeg nog twee keer de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Echter had men twee keer alleen voor de keeper niet genoeg rust om de bal  binnen te schieten en schoot men tegen de doelman op. Velocitas lukte het in de 39e minuut wel om te scoren. En hoe? Een mislukte voorzet belandde in de verre hoek per ongeluk tegen de touwen.

Na rust moest Hendrik Rozema al na twee minuten het veld verlaten met een enkelblessure. Sander Postma verving hem. Vervolgens was ONR het helemaal kwijt terwijl er eigenlijk positioneel niets veranderde. Van minuut 52 tm minuut 55 scoorde Velocitas maar liefst 3 maal. En bracht de stand dus naar 5-1. Toen het in de 64e minuut ook nog 6-1 werd, leek ONR het helemaal op te geven. Achterin en op het middenveld kwam men er niet meer aan te pas. Gelukkig bleven de oranjehemden nog wel hard werken, waardoor er niet meer gescoord werd door de stadjers.

Al met al een goede eerste helft. En een zeer slechte tweede.
Volgende week wacht alweer een lastige tegenstander, want dan komt Haulerwijk op bezoek