Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Roden walst over Lewenborg heen
10.Feb.2019
Na 3 weekenden geen voetbal (afgelastingen door vorst en sneeuw) mochten de mannen van de vv Roden op deze druilige zondagmiddag dan eindelijk hun eerste competitiewedstrijd van het jaar 2019 spelen. En het was duidelijk te merken dat de spelers van Roden zin hadden in een serieus potje voetbal. In met name de eerste helft werd promovendus FC Lewenborg uit de stad Groningen, dat al een paar goede wedstrijden dit jaar had gespeeld (kunstgras!), omver geblazen door een fel en goed samenspelend Roden. De teller stond op 5-0 toen de uitstekend leidende scheidsrechter Alkema voor de rust floot. Bert Roede, Enrico Wardenier, Robin van der Tuin en 2 keer René de Vries scoorden in die periode voor Roden. Drie van die goals werden gemaakt uit corners van Nick ter Arkel.

FC Lewenborg kon hier als gezegd weinig tegenover stellen. De wedstrijd was in feite gespeeld en in de tweede helft lag het tempo zoals je dat wel vaker ziet een stuk lager. Roden bleef echter goed combineren en dat resulteerde in nog drie goals, die alle drie op het conto van Robin van der Tuin kwamen. Eindstand 8-0. Roden staat door deze overwinning weer aan kop, samen met LSC 1890 en mede omdat de wedstrijd van Helpman deze middag werd afgelast. Roden heeft wel respectievelijk 3 (LSC) en 2 wedstrijden (Helpman) minder gespeeld dan zijn naaste concurrenten om de koppositie.

Volgende week speelt Roden de uitwedstrijd tegen sv Olyphia uit het Friese Noordwolde, aanvang 14.00 uur.