Dwalingen van scheidsrechter kost Nieuw-Roden ongeslagen status
10.Feb.2019
Veendam - Nieuw-Roden is in Veendam tegen de eerste nederlaag aangelopen van het seizoen.

De wedstrijd eindigde zeer geflatteerd in een 4-1 voor Veendam 1894`op het kunstgrasveld naast stadion De Langeleegte. De Nei-Roners speelden zo'n 60 minuten met 10 man door 2x geel voor Jasper Blaauw. Net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen was het de ex-prof Angelo Cijntje die graag spelers een kaart probeerde aan te naaien door als een wilde te duikelen en aanstellen als die geraakt werd. Dit lukte hem weer aardig net als in Nieuw-Roden. Daar lukte het hem ook een speler 2 gele kaarten aan te naaien. Na het geven van een gele kaart staat de snelle flankspeler weer op alsof er niets is gebeurd. Jammer dat deze goede speler dit soort nare trekjes nodig heeft in de wedstrijd om op te vallen.

Nieuw-Roden kreeg gelijk in het begin van de wedstrijd al een penalty tegen toen de bal vanaf een meter op de arm werd geschoten van Martijn Drent. De scheidsrechter, die zich toch al erg thuis voelde bij de club uit Veendam, ging op appèl van de tegenstander fluiten voor een strafschop. Wie anders dan ook ex prof Marnix Kolder wist deze genadeloos in te schieten. Nog geen vijf minuten later werd een perfecte sliding van Frank Boksenveld op de bal in het strafschopgebied gezien als het onderuit halen van een speler van Veendam. Zelfs het publiek van Veendam keek verbijsterend toen de scheidsrechter wederom de bal op de stip legde nadat de speler van Veendam er een theatershow van maakte bij het vallen. Opnieuw was het Marnix Kolder die scoorde vanaf de stip. Hier was voor Nieuw-Roden niet tegen te voetballen en Kolder schoot even later ook de 3-0 binnen. Toch was het Wilco Drent die voor rust de 3-1 binnen knikte uit een hoekschop.

Nieuw-Roden, die echt niet de mindere was met 10 man tegen de kampioenkandidaat na rust, bleef redelijk makkelijk op de been tegen het flets spelende Veendam. Sterker nog, Nieuw-Roden had eerder de aansluitingstreffer op de schoen dan een tegendoelpunt te incasseren. Maar deze dag zat alles tegen en was het juist Cijntje die in de laatste minuten van de wedstrijd de 4-1 binnenschoot.

Kortom een wedstrijd die door gekke dwalingen van de scheidsrechter direct al als verloren kon worden beschouwd. Desniettemin een pluim voor de spelers van Nieuw-Roden die vochten als leeuwen en zich niet gek lieten maken, maar wel met een vieze smaak in de mond naar huis gingen.Â