ONR verliest aansluiting met subtop.
10.Feb.2019
De harde wind was zaterdagmiddag niet de grootste hinderfactor in het duel tussen FC LEO Leens en de zaterdagploeg uit Roden. Nee dat was echt het verschrikkelijk dramatisch veld. Zompig, kleiachtig, ongelijk, met hobbels en bobbels. Zelden werd er op zo'n beroerde ondergrond gespeeld. Aan mooi voetbal kwamen beide ploegen dus ook niet toe.
De thuisploeg kwam na 17 minuten op een 1-0 voorsprong. Nadat keeper Kalfsbeek de ingeschoten vrije trap niet klemvast kon houden, was een aanvaller van de ploeg uit hoge noorden  er als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Het was ook de enige kans die LEO kreeg de eerste helft. ONR had ook weinig mogelijkheden, maar eigenlijk uit het niets kwam men door Hendrik Rozema na 30 minuten op 1-1. Twee minuten later was het al 1-2 voor de ploeg van Hendrik Timmer. Doelpuntenmaker Leon Schievels. Dat was tevens de ruststand.
Er leek niets aan de hand voor de in het blauw spelende ONR, maar in de tweede helft keerde de wedstrijd plotseling. In de 50e en 55e minuut scoorden de oranjehemden uit Leens, waaronder de laatste uit een makkelijk gegeven penalty en brachten de stand dus op 3-2. ONR, kon mede door de omstandigheden weinig meer uitrichten. Twee kansjes kregen ze nog en LEO was met uitvallen af en toe gevaarlijk. De ploeg uit Roden werkte er verschrikkelijk hard voor en deed er alles aan om er nog een gelijkspel uit te slepen. Nadat men al drie maal gewisseld had, viel de eveneens zeer hard werkende Pim Bold ook nog geblesseerd uit. Met tien man in de laatste minuten bleef de ploeg uit Roden er nog voor gaan. Echter kreeg men niet dat puntje waar men misschien wel recht op had.
Volgende week maar weer proberen om de punten in Roden te houden. Dan speelt men om 15.00 thuis tegen ASV uit Augustinusga.