Futsal ONR mazzelt in laatste wedstrijd voor de winterstop
13.Dec.2018
Peize - dat het vanavond een enerverende wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat vast. Het altijd lastig Futsal Dragten stond op het programma. Na een moeizame, maar spannende wedstrijd wist de kersverse periodekampioen in de slotminuten, al dan niet met enig fortuin, de overwinning toch over de streep te trekken.

ONR kende een matige start. Dragten ging echter slordig met de kansen om, dus de brilstand bleef enige tijd op het scorebord staan. Uiteindelijk wisten de Friezen de bal na een snel genomen intrap toch binnen te frommelen (0-1). Toch had ONR, dat het overigens nog steeds zonder trainer Harm Gritter moet doen, weinig tijd nodig om de schade te herstellen. Na een fraaie pass van Mats Wolthuis wist Frank Bokdam goed weg te draaien en vervolgens de 1-1 binnen te schieten. Daarna volgden voor beide partijen nog enige kansen, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer.

Het leeuwendeel van de hoogtepunten speelde zich af in de 2e helft. ONR begon beter in de wedstrijd te komen, maar bleef slordig verdedigen. Dragten kwam op 1-2, maar niet veel later lag de 2-2 al in het mandje. Mats Wolthuis ronde koelbloedig af op aangeven van Jeroen Westra. ONR leek door te kunnen drukken, maar moest wederom na een intrap van Dragten tegen een achterstand aankijken (2-3). Toch kon ONR de schade snel weer ongedaan maken. Westra ronde af na een assist van Wolthuis. Een krankzinnige slotfase volgde. Dragten kreeg 3 minuten voor tijd rood nadat de doorgebroken Fokko Kronemeijer werd gevloerd. 3 keer bleek scheepsrecht, want waar ONR de eerste twee 5-tegen-4 situatie slecht uitspeelde (Dragten kreeg in de 2e helft al 2 keer geel), wist ONR via Kronemeijer nu wel te scoren. In de laatste minuten creeerde de uitploeg met meespelende keeper gigantische kansen. Paal, lat en een (Aize)rsterk keepende Tarick Kalfsbeek stonden het onfortuinlijke Dragten in de weg. Eindstand: 4-3

Door deze driepunter sluit ONR de eerste seizoenshelft af als koploper met maarliefst 7 punten voorsprong op de nummer 2. Echter, dat het vanavond vertoonde spel matig was staat buiten kijf. We houden het maar op het geluk van de kampioen😉

Namens de hele selectie en technische staf, fijne feestdagen en tot volgend jaar!