Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

KTP Nieuw-Roden weer op poleposition na winst in Heerhugowaard
7.Dec.2018
Heerhugowaard - KTP Nieuw-Roden heeft zich vrijdag gerevancheerd door in Heerhugowaard te winnen van Reiger Boys/Woest met 3-4. Vorige week liep KTP Nieuw-Roden nog onnodig tegen een zeperd aan in de KNVB beker thuis tegen Drs Vijfje uit Groningen.

De 22 jarige spits Amber Bandringa liet vrijdagavond zien waarom ze vorige week voor het Nederlands zaalteam uitkwam. Ze opende de score al in de 5e minuut. De Texelse zaalvoetbalster Sanne Brand van Reiger Boys, die ook uitkwam voor Oranje, maakte na 7 minuten alweer de gelijkmaker. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust kwam Reiger Boys goed uit de startblokken, want Lotte Bijl punterde de 2-1 binnen in de 23e minuut. Wie anders dan international Amber Bandringa schoot een paar minuten later de 2-2 binnen. Het was Martine Kooiker (foto) van Nieuw-Roden die haar ploeg weer op voorsprong bracht met de 2-3. Daarna was het opnieuw de beurt aan Amber Bandringa die haar hattrick maakte door de 2-4 binnen te schieten. Het werd nog even spannend toen Lais Boes de 3-4 voor Reiger Boys binnen schoot, maar het kwam te laat voor de dames uit Heerhugowaard. Een spannende maar wel een terechte overwinning voor de Nei-Roners.

KTP Nieuw-Roden pakt hiermee de koppositie in de eredivisie zaal.

Vrijdag 14 december speelt KTP Nieuw-Roden de thuiswedstrijd in Sportcentrum Leek tegen Exstudiantes uit Zwolle om 20:30 uur. (Hoofdoto Anne Takens/foto's Wiebe Kooiker)