GVAV Rapiditas - Roden gestaakt in de 67e minuut bij een stand van 1-1
2.Dec.2018
Het was letterlijk en figuurlijk een sombere en druilerige zondagmiddag op sportpark Kardinge in Groningen. Even vooraf. In de tijd dat er gevoetbald werd was het een sportieve wedstrijd van beide partijen zonder vervelende situaties en overtredingen.

In het eerste half uur was het zelfs een tamme wedstrijd met veel slordig voetbal, waarbij Roden nog wel twee keer de lat raakte door een kopbal en schot van René de Vries.. In de 36e minuut werd Ingmar Liezenga bij een aanval van GVAV onreglementair afgestopt in het strafschopgebied van Roden. Penalty.
Liezenga ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty onberispelijk binnen, 1-0.

Daarna veranderde er tot de rust eigenlijk niets in het eerder genoemde spelbeeld. Na rust ging Roden wat energieker spelen, op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 56e minuut, waarbij René de Vries een voorzet van Rutger van der Laan via de keeper van GVAV afrondde, 1-1. Roden behield na die goal de overhand tot in de 67e minuut Ingmar Liezenga doorbrak en alleen voor
Roden doelman Klaas Kleiker kwam. In een katachtige reactie tikte Klaas de bal voor de voeten van de GVAV spits over de achterlijn, waarbij Liezenga over de Roden keeper heen viel. Bij de situatie die daarna ontstond besloot de scheidsrechter op een gegeven moment tot een afkoelingsperiode en uiteindelijk een staking, spelers en publiek van beide partijen in verbazing achterlatend...…….wordt vervolgd dus.

Komende zondag speelt Roden aan de Norgerweg de thuiswedstrijd tegen koploper LSC 1890, aanvang 14.00 uur.