Nieuw-Roden verrast koploper Annen door met 3-0 te winnen.
2.Dec.2018
Wilco Drent, zonder zijn medespelers tekort te doen, was zondagmiddag de meest gevierde man van Nieuw-Roden door alle drie doelpunten voor zijn rekening te nemen tegen koploper Annen. "Hier doen wij het voor, toch?", riep trainer Patrick van Nimwegen na afloop met een brede smile.

Verslag DitisRoden.nl/Albert Gelling

De verwachtingen waren niet hoog gespannen bij de VV Nieuw-Roden, mede vanwege het feit, dat een aantal spelers niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen en het ontbreken van Niels Kalfsbeek, Marcel Kuiper, Sander Drent en Bobby Coster.

Het eerste kwartier kenmerkte zich door het aftasten van elkaar, echter in de 16e minuut kwam Nieuw-Roden goed weg door een inzet van Egbert Mulder die via de vingertoppen van de uitstekend keepende Femko de Vries op de lat belandde.
Annen begon meer druk op de verdediging van Nieuw-Roden uit te oefenen, hoewel het bleef bij wat plaagstoten. Nieuw-Roden was in de 34e minuut effectiever!
Frank Boksenbeld plaatste vanaf de rechterflank een lange bal hoog achter de verdediging van Annen, waar Wilco Drent in goede positie stond om de bal ineens als een volley te behandelen om de bal in het dak van het doel van keeper Hans de Wals te schieten. 1-0. Prachtige goal. In de 43e minuut was het wederom de op links doorgebroken Wilco Drent, die onreglementair in het strafschopgebied werd onderuitgehaald, dicht bij een tweede treffer, maar scheidsrechter Peter Kats zag daarin geen overtreding en wuifde de protesten weg, tot grote verbazing van nagenoeg menig supporter en spelers.

Na een ruststand van 1-0, sloeg Nieuw-Roden in de 48e minuut opnieuw toe. Met kunst in vliegwerk was het wederom Wilco Drent die, gehinderd tussen drie spelers van Annen inclusief de keeper, met vallen in opstaan, alsnog in staat om op de grond liggend, de bal in het doel van Annen te frommelen. 2-0.
Nu was het de kunst van de blauwhemden om de voorsprong te behouden met als het gevolg, dat trainer Patrick van Nimwegen het accent nog meer op de verdediging ging leggen, tot gemor van de mee gereisde supporters van Annen, maar daar had het team van Patrick van Nimwegen geen boodschap aan. Alleen het resultaat telde.
Jasper Blaauw werd in de 60e minuut vervangen door Jeroen Gooyert. Trainer Hemmo de Wal van Annen voerde de druk op door meer mankracht in de voorste gelederen te positioneren, waardoor Nieuw-Roden de nodige ruimte kreeg om te counteren. Annen kreeg kansen via Danny Weiss, kopbal rakelings over en Pim Veltink die via een lob probeerde keeper Femko de Vries probeerde te verschalken zonder resultaat. Een aderlating voor Nieuw-Roden was met een blessure uitvallende, altijd zeer nuttige speler Dennis Matulessy in de 65e minuut. Hiervoor kwam Thomas van der Spoel in de ploeg. Het werd steeds drukker voor het doel van Nieuw-Roden, maar de verdedigers en middenvelders, Martijn Drent, Ivar den Hollander, Frank Boksenbeld, Martijn Steenbergen, Ronald Bouwes en Rens Komdeur, stroopten de mouwen nog eens op,om de aanvalsdriften van Annen te pareren. Daarentegen kreeg Nieuw-Roden nog steeds meer ruimte om te counteren met Wilco als eenzame spits, in de rug gesteund door, vorige week man van de wedstrijd tegen Gieten, Jurriaan Kampen. Jeroen Gooyert verscheen ook nog een keer voor keeper Hans de Wals, echter zonder resultaat.
Leon Tiersma van Annen was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer in de 80e minuut, echter zijn schot ging rakelings, tot grote opluchting van alle Nijroners, voorlangs het doel van Femko de Vries. In de 89e minuut was het de moe gestreden Wilco Drent, die Annen alsnog de genadeklap gaf. Hij ging, via een pass vanachter uit, alleen op de uitkomende keeper Hans de Wals af, omspeelde deze vrij eenvoudig en scoorde keurig beheerst de 3-0.

Nieuw-Roden liet zondagmiddag wederom duidelijk zien dat het collectief en voor elkaar willen strijden zijn vruchten afwerpt, met als resultaat, dat Nieuw-Roden in tien wedstrijden, nog niet één wedstrijd heeft verloren en met 18 punten uit 10 wedstrijden prima meedraait in de koppositie van de derde klasse 3B.