KTP Nieuw-Roden na strafschoppen uit de bekerstrijd
30.Nov.2018
Leek - Op de laatste vrijdag van november speelde KTP Nieuw Roden voor de beker de thuiswedstrijd tegen het team van Drs. Vijfje uit Groningen. Nog niet zo lang geleden, namelijk op vrijdag 19 oktober, werd in de competitie ook al deze wedstrijd gespeeld. Destijds won KTP met 2 - 0 tegen een best wel goed spelend Drs. Vijfje. Vanavond dus en herkansing van het studententeam onder leiding van trainer/ coach Teuny Bosma.

Veel strijd
Als de wedstrijd om 19:30 begint, dan ontspint zich direct een felle strijd. Beide ploegen willen druk naar voren zetten, spelers krijgen daardoor weinig tijd om iets met de bal te doen. Optisch lijkt Drs. Vijfje in dit felle spelletje toch iets sterker dan KTP, maar net zoals in de vorige wedstrijd creëert het geen echte kansen. KTP is de ploeg die wel instaat is om op het doel van de tegenstander te schieten, maar schoten van Martine Kooiker en Nancy Loth missen richting en vinden alleen de vuisten van de keepster van Drs. Vijfje.

Drs. Vijfje zet door
Daar waar KTP noodgedwongen moet doseren, is Drs. Vijfje in staat om de hele eerste helft te blijven gaan. Het meeste balbezit is dan ook voor Drs. Vijfje, met snel combinatievoetbal speelt het met name op de helft van KTP. Het blijft echter lastig om de verdediging van KTP te slopen. Tot in de 14de minuut als over rechts Drs. Vijfje in een snelle combinatie aanvoerster Sharon Luttmer vrij wordt gespeeld en oog in oog komt met keepster Joukje van der Meer. Met een snelle beweging scoort ze de 0 - 1.

KTP komt terug
KTP wil direct wat terug doen en gooit er een schepje bovenop. Met kansjes voor Amber Bandringa en Aline van den Berg wordt het steeds gevaarlijker. Maar KTP moet waakzaam zijn, Drs. Vijfje is snel in de omschakeling en loert op de 0 - 2. In de 16de minuut wordt Amber Bandringa centraal in de spits aangespeeld, vanuit de draai wordt de bal onberispelijk binnengeschoten de gelijkmaker is een feit. Ze maakt nu ook weer duidelijk waarom bondscoach Marius Privee haar heeft geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam.

Spannende tweede helft
De tweede helft laat een spelbeeld zien dat vergelijkbaar is met de eerste helft. Een topfit Drs. Vijfje blijft het spel maken, maar KTP heeft meer en betere kansen. Je krijgt wel het gevoel dat de ploeg die in staat is om te scoren, waarschijnlijk ook de wedstrijd zal winnen. De minuten verstrijken, time outs worden aangevraagd, coaches proberen hun ploeg op te peppen, de 1 - 1 stand blijft echter onwrikbaar op het scorebord staan.

Strafschoppen gaan de wedstrijd beslissen
Nadat de tweede helft is afgelopen verzamelen de teams zich rond hun technische staf, speelsters worden aangewezen om de strafschoppen te nemen. Het zal gaan om drie te nemen strafschoppen, die beslissend zullen zijn voor het doorgaan in de beker. KTP mag beginnen, Amber Bandringa neemt de eerste strafschop. De bal is, zoals te verwachten, verschrikkelijk hard, de bal mist richting en wordt tegen de keepster van Drs. Vijfje geschoten. De speelster van Drs. Vijfje schiet de bal zuiver langs de kansloze Joukje. Dan is het de beurt aan Aline van den berg, de druk is natuurlijk groot, de aanloop is nog goed, maar het schot gaat links naast. De nummer twee van Drs. Vijfje schiet ook de bal geplaatst langs Joukje, de wedstrijd is beslist. De vreugde bij Drs. Vijfje is gigantisch, de deceptie bij KTP groot. KTP kan zich nu volledig richten op de competitie, alwaar het verdienstelijk de tweede plaats bezet.