Nieuw-Roden met tiental in extremis naast Gieten
25.Nov.2018
Gieten - Hoe je het ook wendt of keert, Nieuw-Roden is niet alleen tegen 11 man te kloppen, maar ook zelfs niet tegen 10 man. Net als vorige week zondag in Loon, kwam Nieuw-Roden als snel in de 1e helft met 10 man te staan. Marcel Kuiper pakte een directe rode kaart. De scheidsrechter zag de aanvoerder een slaande beweging maken naar de tegenstander. Daar waren de meningen nogal verdeeld over of dat daadwerkelijk ook het geval was. Nieuw-Roden, die in de 1e helft weinig te zeggen had tegen het ook hoog geplaatste Gieten, moest in de rust een 1-0 door een doelpunt van Stan Reugebrink zien om te buigen. En dat met 10 man is een hele opgave. Het lukte de Nei-Roners in Loon tegen LEO ook, dus waarom in Gieten niet.

Toch lukte het Wilco Drent vanuit een vrije trap de gelijkmaker te scoren. Nieuw-Roden deed in de 2e helft niets onder voor de 11 man van Gieten. Het leek daarna heel lang op een 1-1 af te stevenen. Toch scoorde Kassim Bizimana in de 90e minuut nog de 2-1 binnen voor Gieten. De scheidsrechter liet daarna nog wat extra blessuretijd ingaan. Nieuw-Roden pompte nog 1 maal de bal hoog voor het doel van de keeper van Gieten. Deze wist de bal hard weg te slaan uit het doelgebied. Alleen kwam deze wel precies op het hoofd van Jurriaan van Kampen terecht. Hij kopte de bal hard terug op het doel en viel net onder de lat het doel binnen. Zo werd het toch nog een 2-2 gelijkspel en blijft Nieuw-Roden nog altijd ongeslagen dit seizoen en staat het op een 4e plek. Gieten staat er een plek onder met een punt minder.

Opnieuw een prima prestatie van de spelers van Patrick van Nimwegen. Volgende week speelt Nieuw-Roden thuis tegen koploper Annen om 14.00 uur.