Roden de gelukkigste in de derby tegen Peize
25.Nov.2018
Het was gezellig druk op het sportpark aan de Norgerweg deze zondagmiddag, ondanks dat de wedstrijd Roden-Peize live te volgen was op TV Drenthe.nl. Maar vooraf werd veel reclame gemaakt voor DE derby van de gemeente Noordenveld, dus ook al nodigde het weer niet echt uit kon er over de publieke belangstelling niet worden geklaagd. En zoals dat wel vaker gaat met dit soort wedstrijden was het voetbal niet best, maar kwam het amusement uit de passie en strijd die de partijen op de mat legden. Ook het verschil op de ranglijst, Peize hekkensluiter en Roden nummer 2, was gedurende de gehele wedstrijd niet zichtbaar.

Eerste helft leverden beide teams dus veel strijd met kansen over en weer. Paal en lat voorkwamen een verandering in de begin stand. De tweede helft gaf in eerste instantie een zelfde beeld. Tot een kwartier voor tijd toen een vrije bal van Rutger van der Laan door iedereen werd gemist en pardoes achter Lennart Renkema in het doel van Peize belandde, 1-0. Wie dacht dat Roden na die goal wat makkelijker ging spelen had het mis. Peize won in het laatste kwartier van de wedstrijd bijna alle duels en Roden, dat achteruit liep, riep dus de "problemen" over zichzelf af. Peize kreeg in die laatste periode van de wedstrijd 3 a 4 opgelegde kansen om in ieder geval de gelijkmaker binnen te schieten. Maar Peize zit in de hoek waar de klappen vallen dus die op dat moment verdiende gelijkmaker bleef uit, met Roden opgelucht dat na het laatste fluitsignaal een overwinning kon
worden bijgeschreven in de Roden-Peize twisten.

Zondag 2 december a.s. speelt Roden op sportpark Kardinge in Groningen, de uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas, aanvang 14.00 uur.