Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

KV Noordenveld pakt eerste punten zaalcompetitie thuis tegen ROG
25.Nov.2018
RODEN - Zaterdag 24 november stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma voor korfbalvereniging Noordenveld uit Roden. In Sportcentrum de Hullen trad de ploeg van trainer/coach Matthijs Roelfsema aan tegen CKV Rondom d’Olle Grieze, in de volksmond beter bekend als ROG uit Groningen.

Aan het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat ROG beter uit de startblokken schoot. De eerste drie kansen van de Groningers gingen allemaal raak, terwijl Noordenveld erg aan het zoeken was naar de juiste aanvals- en verdedigingstactiek. Jesse van der Scheer zorgde , met een strafworp, in de 6e minuut voor de eerste score aan Rodense zijde. Na deze score bleef het erg zoeken voor Noordenveld. ROG profiteerde daarvan door uit te lopen naar een 1-6 voorsprong. In deze fase van de wedstrijd was het aanvalstempo te laag bij Noordenveld en waren zij meestal na één schot weer de bal kwijt. Romee de Rink, Riekje de Boer-ter Steege en Jaap de Boer brachten Noordenveld even dichterbij, maar dit was van korte duur. ROG maakte gebruik van de verdedigende fouten van Noordenveld en liep weer uit naar 4-9.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Noordenveld steeds beter de zaken op orde. Verdedigend werd de boel aangescherpt en aanvallend zocht Noordenveld steeds langer naar de beste kans. Dit resulteerde onmiddellijk in een comeback. Waar ROG maar tweemaal wist te scoren, vond Noordenveld vijf keer de binnenkant van de korf. Met nog twee minuten te gaan in de eerste helft leefde Noordenveld helemaal op. De spelers en het publiek zweepten elkaar op om nog eenmaal voor de rust alles te geven. Na de aansluitingstreffer van Riekje de Boer-ter Steege werd de zaal getrakteerd op een hard blok van Jesse van der Scheer op zijn tegenstander die twee koppen groter was. In de aanval daarna scoorde Jaap de Boer de gelijkmaker en zette Jesse van der Scheer vlak voor het rustsignaal Noordenveld voor het eerst op voorsprong.

Na de rust kwam ROG meteen langszij door twee keer te scoren. Amber Bangma, Anna de Boer en Jesse van der Scheer brachten Noordenveld weer op voorsprong en vanaf dat moment bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd. De tijd ging voor de supporters van Noordenveld niet snel genoeg en zo was het lange tijd nagels bijten of de winst wel binnengehaald zou worden. Telkens als ROG of Noordenveld een mindere fase had, profiteerde de andere ploeg niet. Op basis van de grote inzet die Noordenveld liet zien, bleef de ploeg op de been. Fouten werden goedgemaakt door fraaie acties waardoor het publiek op het puntje van de banken zat. Jaap de Boer en Romee de Rink lieten Noordenveld uitlopen naar een 17-14 voorsprong. Vijf minuten lang was Noordenveld even helemaal de regie over de wedstrijd kwijt. ROG profiteerde door in deze vijf minuten drie keer te scoren, zodat de stand weer gelijk was. De jongste speler van het team, Romee de Rink, doorbrak de doelpuntloze fase door Noordenveld weer op voorsprong te zetten. Noordenveld schakelde, net als aan het einde van de eerste helft, weer een tandje bij en legde ROG lam. Alle heren aan Rodense kant, Jesse van der Scheer, Jaap de Boer, Robin van Bolhuis en Sven Stobbe, zorgden er voor dat het gat zo groot werd dat deze niet meer te overbruggen was voor de Groningers. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Riekje de Boer-ter Steege die op een haast onmogelijke manier de bal van veraf in de korf kreeg. Zij zette met deze score de eindstand van 23-18 op het bord.

Een goed en belangrijk begin van de zaalcompetitie voor het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Roden. Volgende week reist de Mastselectie af naar Dokkum waar het aantreed tegen de Granaet. Ook zij hebben de eerste wedstrijd gewonnen, dus het belooft weer een belangrijke wedstrijd te worden.

Scores: Jesse van der Scheer en Jaap de Boer 5, Riekje de Boer-ter Steege 4, Sven Stobbe en Romee de Rink 3, Robin van Bolhuis, Amber Bangma en Anna de Boer 1