Vereniging en jeugdgebouw in Zevenhuizen vrijdagavond heropend
3.Nov.2018
ZEVENHUIZEN - Gisteravond (vrijdag 2-11-2018) werd het Verenigings/jeugd gebouw heropend nadat de kerk het vanaf 1 september voor de komende 3 jaar aan het dorp heeft gegeven om te gebruiken. Dorpsbelangenvereniging heeft de coordinatie hiervan op zich genomen.

Door een aantal kleine veranderingen/renovaties heeft het Verenigingsgebouw een nieuwe uitstraling gekregen. Tijdens de feestweek hebben inwoners kunnen stemmen is bijna unaniem gekozen om de naam Verenigingsgebouw te laten bestaan.

Aan dhr. Eeuwe Hut de eer om de openingshandeling te verrichten. Deze bestond uit het onthullen van het naambord “Eeuwe Hutplein”. Van 1979 tot 1999 is Eeuwe koster en beheerder geweest, de jaren erna is hij altijd op de achtergrond betrokken gebleven bij het gebouw en nu heeft hij dus zijn eigen plein. Dat gaat hij, op eigen verzoek, zelf schoonhouden.

De aankomende drie jaar zijn alle verenigingen nog verzekerd van een plek in het verengingsgebouw, dat draaiende wordt gehouden door vrijwilligers. Dat is een goeie opstap voor het MFC, dat er toch echt binnen die drie jaar komt te staan.

Na alle plichtplegingen en de bloemen voor het echtpaar Hut en Drent ging het feest nog even door met de DES, dat 65 jaar bestond. Uiteraard met een hapje en drankje en de vrijwilligers die zich op zo'n avond ook weer belangeloos inzetten.