Nieuw-Roden toont karakter in Muntendam
14.Oct.2018
Muntendam - Nieuw-Roden moest voor de uitwedstrijd naar Muntendam. Voorheen werd gevreesd voor een moeilijke fysieke wedstrijd. Het publiek kan daar zeer fel zijn tegen hun tegenstanders en scheidsrechters. Helemaal achter het doel van de gasten. Om deze reden willen een aantal scheidsrechters niet meer fluiten op de thuishaven van Muntendam. Maar scheidsrechter Jaap Hansen liet zich zondag niet intimideren en floot een foutloze wedstrijd.

Toch viel het gelukkig vandaag redelijk mee op deze warme herfstdag in Groningen. Nieuw-Roden heeft nog niet verloren, maar ook nog niet gewonnen in deze competitie. Drie gelijke spelen uit 3 wedstrijden. Muntendam wacht na 4 wedstrijden nog steeds op z'n eerste overwinning.

Nieuw-Roden kwam als snel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Bobby Coster. Na scrimmage voor het doel van Muntendam wist hij de 0-1 binnen te schieten. Het leek voor Nieuw-Roden een mooie wedstrijd te worden. Echter gaf Nieuw-Roden het daarna compleet uit handen. De defensie stond een paar keer te schutteren en was er veel balverlies voor de blauwhemden. Voor rust wisten de Grunningers het doel maar liefst 3 keer te vinden. Door doelpunten van Michael Ploeger (2x) en Eddie Schoenmaker.

Na rust kwam Nieuw-Roden weer meer aan het voetballen toe. Helemaal toen Marcel Kuiper in de 53e minuut de "anschlusstreffer" binnen schoot. Muntendam was de weg nu even helemaal kwijt. Nieuw-Roden wilde niet met een verlies naar huis. Gezien de 2e helft had Nieuw-Roden ook recht op een gelijkspel. Snelle spelers als Niels Kalfsbeek, Peter Woldendorp en Marcel Otter kwamen in de ploeg om nog meer druk op de tegenpartij te zetten. Na een aantal gevaarlijke hoekschoppen van Nieuw-Roden had Muntendam een paar minuten voor het einde via Peter Piening de kans om de zege voortijdig veilig te stellen. Piening miste echter het doel, waarna Sander Drent na een counter in de tegenaanval liet zien hoe het wel moest. Hij dribbelde alleen op de keeper af die hij omspeelde en daarna de bal beheerst in het doel schoot. Eindstand werd hiermee bepaald op 3-3.

Puur op wilskracht en doorzettingsvermogen heeft Nieuw-Roden in de 2e helft ballen getoond. Positief tegen elkaar blijven in het spel en gezamenlijk de kop erveur, hebben ze een verlies afgewimpeld en een punt meegenomen uit Muntendam. Een complimentje waard.

Zondag 21 oktober speelt Nieuw-Roden thuis tegen Bellingwolde. Hopelijk worden dan de eerste 3 punten van de competitie in de 3e klasse gepakt.

Man van de wedstrijd : Rens Komdeur