Roden op de valreep naast LAC Frisia 1883
14.Oct.2018
Het lag misschien aan de uitzonderlijk warme c.q. zomerse omstandigheden van deze zondagmiddag of het gemis van een aantal basisspelers, maar Roden begon bijzonder slap aan het thuisduel tegen LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden, de oudste club van Friesland.

Het was dan ook binnen een kwartier 0-2 voor de gasten uit de culturele hoofdstad van Europa 2018. Roden schrok enigszins wakker en kwam na die tegentreffers wat meer in de wedstrijd. Er kwamen wat kansen voor Roden maar die werden niet benut en met het uitvallen van René de Vries en even later Bert Roede werd de taak om nog een resultaat uit het vuur te slepen er niet gemakkelijker op. Gelukkig scoorde Robin van der Tuin vlak voor rust de aansluitingstreffer uit een mooie steekpass van Martijn Smit, 1-2.

Na rust had Roden een overwicht maar kon die situatie in de eerste 35 minuten van de tweede helft niet uitdrukken in echt uitgespeelde kansen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd ging Roden va-banque spelen. Dat leverde, zoals dat wel meer gaat als je niet in de wedstrijd zit, in eerste instantie een paar dotten van kansen voor de tegenstander op, die echter niet werden benut. Pas in blessuretijd resulteerde het "alles of niets" voetbal van Roden uiteindelijk iets op. Na een scrimmage in het
doelgebied van LAC Frisia werd er hands gemaakt door een speler van de Friezen en kon de scheidsrechter maar een ding doen: de bal op de stip leggen. De penalty werd benut door Enrico Wardenier, 2-2. Op de valreep toch nog een resultaat voor Roden.

Volgende week zondag 21 oktober wederom een thuiswedstrijd voor de vv Roden aan de Norgerweg. Dan is Hoogezand de tegenstander. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.