Futsal ONR1 door het oog van de naald tegen Hoogeveen
10.Oct.2018
Futsal - ONR door oog van de Naald tegen Hoogeveen

In een volgepakte sporthal Peize heeft ONR vanavond zijn ongeslagen status weten te behouden. Tegen een sterk Hoogeveen waren de Rodenaren uiteindelijk met 5-4 te sterk, al ging dat nou niet bepaald van een leien dakje.

Er leek niks aan de hand toen ONR via Bertrik Nienhuis (fraai uitgespeeld) en Hendrik Rozema al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Zeker gezien het feit dat Hoogeveen maar 2 wissels had. Ondanks de smalle selectie knokte Hoogeveen zich terug in de wedstrijd en binnen no-time was de stand weer gelijk (2-2). Toch wist ONR met een voorsprong de rust in te gaan. Na een schitterende actie van Fokko Kronemeijer kon Rozema makkelijk binnen schieten (3-2).

In de 2e helft Kwamen de Hoogeveners sterk terug. De gelijkmaker werd gemaakt (3-3) en na geklungel in de Roner defensie kwamen de gasten zowaar op voorsprong (3-4). Hoogeveen kreeg geel, maar ONR speelde de man-meer-situatie bar slecht uit. Daarna kreeg dezelfde Hoogeveen-speler zijn 2e gele kaart waarna logischerwijs een rode volgde. Dit keer was ONR via Rozema wel succesvol met een man meer (4-4). 3 minuten voor tijd was daar dan eindelijk een van de weinige hoogtepunten. Marwin van Wijk wist zich met een ouderwetse panna van zijn directe tegenstander te ontdoen en bereikte Rozema. Zijn voorzet werd verlengd door Sven Buigholt Waarna Fokko Kronemeijer de 5-4 wist binnen te tikken. Een bloedstollende slotfase volgde waarin Tarick Kalfsbeek weer eens bewees goud waard te zijn voor ONR. Mede door hem werd er niet meer gescoord.

Dat alles wat ONR na de 2-0 vertoonde slecht was, is geen twijfel over mogelijk. Sterker nog, Hoogeveen verdiende vandaag minstens een punt. Toch weet ONR thuis foutloos te blijven dit seizoen. En u weet het, wanneer je ook je slechte wedstrijden wint, word je........