BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Roden meisjes onder 15 speelden topper tegen Achilles
7.Oct.2018
Roden - Zaterdagmiddag stond de topper op het programma voor de meisjes onder de vijftien van de teams van vv Roden en Achilles uit Assen. Beide ploegen bezetten de bovenste plaatsen op de ranglijst met de maximale punten na twee gespeelde wedstrijden in het prille seizoen. De weersomstandigheden zijn ideaal voor de speelsters, een prettig najaar zonnetje aan een helder blauwe hemel. De meegereisde fotograaf is iets minder tevreden, de zon is te "hard" naar zijn zin en zal zorgen voor harde schaduwen op de foto's. Voordat de wedstrijd begint wordt er een teamfoto gemaakt met de trainster Danique Trip en de leiders Bert Noordman en Wim Sloterwijk.

Roden begint sterk
Om 13:00 begint de wedstrijd op het hoofdveld van het sportpark van vv Roden. De meisjes van Roden drukken gelijk in het begin Achilles terug op de eigen helft. Al na drie minuten is het Milou Laning die uithaalt voor een hard schot, het gaat jammer genoeg net rechts naast het doel. Langzamerhand ontworstelt Achilles zich aan de druk en verschijnt nu regelmatig voor het doel van keepster Renée Pruim. Dan na bijna 10 minuten komt de aanvoerster van Achilles links op het middenveld in balbezit, met een lange rush rukt ze op naar het doel van Renée. De speelsters van Roden worden verrast door de snelheid die ze ontwikkelt, Renée komt uit maar is kansloos op het schot in de verre hoek. Later blijkt dat de aanvoerster van Achilles bij de snelste vier loopsters op de 400 meter van Nederland hoort in haar leeftijdsgroep.

Achilles is effectiever
Aan strijd ontbreekt het niet op het veld, beide partijen schrikken niet terug voor de felle duels zonder dat het gemeen wordt. De ploegen doen eigenlijk niet veel voor elkaar onder. Na 20 minuten een foutje in de verdediging van Roden, een lange bal wordt gemist. Een aanvalster van Achilles is er als de kippen bij en profiteert direct. Achilles staat met 0 - 2 voor en de arme Renée mag de bal weer uit het net vissen. In de 25ste minuut is het de speelster van Roden met het nummer 11 die uithaalt voor schot op de rand van het 16 meter gebied. Het schot vliegt voorbij de misgrijpende keepster, de bal gaat helaas net links naast. Het verschil in effectiviteit bepaalt de 0 - 2 eindstand van de eerste helft.
Roden doet zijn best om terug te komen
Ook in de tweede helft komt Roden goed uit de startblokken, nu is het vrijwel direct Isa Sloterwijk dat het doel van Achilles onder schot neemt. Maar ook nu heeft Roden niet het geluk aan haar zijde, ook dit schot mist het doel. Achilles gaat gewoon door met spel van de eerste helft, na een kleine tien minuten ontsnapt het via een counter over rechts. De aanvalster van Achilles faalt niet en passeert de keepster vanaf rechts in de verre hoek voor een 0 - 3 voorsprong. Kan Roden dan niets terug doen? Jawel, het is de goed spelende nummer 11 die in de 60ste minuut de keepster van Achilles in de problemen brengt. Snel reagerend blokt ze de keepster voordat ze bal kan wegschieten. De bal rolt richting het lege doel van Achilles, de nummer 11 geeft de bal iets meer snelheid mee voor de 1 - 3. De meisjes van Roden krijgen de geest, maar de schoten van Milou Laning en de nummer 11 missen de noodzakelijke richting. In de laatste minuten van de tweede helft maakt Achilles een einde aan alle aspiraties van Roden. Over links ontsnapt wederom een speelster van Achilles die de eindstand van 1 - 4 op het scorebord zet.