Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Opnieuw een gelijkspel voor Nieuw-Roden
7.Oct.2018
Nieuw-Roden - Een wedstrijd met twee gezichten zondagmiddag op het zonnige sportpark te Nieuw-Roden.

Nieuw-Roden begon aanvankelijk voortvarend met leuk voetbal aan de strijd tegen HSC uit Sappemeer. De op de rechter flank opererende Dennis Matulessy plaatste menigmaal de bal panklaar in de zestien, echter de voorwaartsen van Nieuw-Roden wisten er onvoldoende raad mee om keeper Job van der Linde van HSC te verschalken.
In de 20e minuut was het wederom de prima spelende Dennis Matulessy, die de bal perfect voortrok op Marcel Kuiper, deze de bal via een lob doorspeelde op Sander Drent en Sander zijn afrondende kopbal tot ieders verbazing op de paal zag belanden.
In de 29e minuut werd de doorgebroken Frank Boksenbeld in de zestien van HSC onreglementair door twee verdedigers van HSC onderuit gehaald.
Scheidsrechter Niels Boorsma kon niet anders dan de bal op de stip te leggen.
Naar aanleiding van deze,overigens correcte beslissing , gingen twee HSC spelers minutenlang in discussie met de leidsman........
Marcel Kuiper schoot vanaf de 11 meter, de bal snoeihard achter keeper Job van der Linde. 1-0.
In de 36e minuut had Sander Drent de 2-0 op de schoen, nadat Dennis Matulessy keurig de bal op de vrij staande Sander Drent plaatste, echter Sander meende de bal keihard te moeten inschieten , waardoor de zuiverheid hierbij teniet werd gedaan en de bal bijna in de kantine belande........
Gaandeweg , kreeg HSC meer grip op de wedstrijd en het was in de 41e minuut Wouter van de Graaf die alleen op keeper Femko de Vries af ging , maar deze zag zijn inzet gestopt door de voet van Femko de Vries.
Ook Jord Blokker van HSC had een opgelegde kans om de stand voor rust gelijk te trekken, echter schoot 10 meter voor het doel van Femko de Vries huizenhoog over.
Voor de rust, was het een mooie levendige wedstrijd van weerskanten, waarbij Nieuw-Roden verzuimde om afstand van de club uit Sappemeer te nemen.

De supporters, hadden zich nog niet eens allemaal gepositioneerd langs de lijn na het bezoek aan de kantine, of binnen een minuut na rust, lag de bal al achter doelman Femko de Vries via een diagonaal schot van Marten Lieberom en HSC op gelijke hoogte kwam.1-1.
Nieuw-Roden schrok duidelijk en ging ronduit slordig spelen, waarbij HSC zijn kansen rook en het initiatief naar zich toe trok.
Wouter van de Graaf zag zijn inzet gepareerd door Femko de Vries en Niels Zwaneveld zag zijn hierna ontstane corner hierna op de paal van het doel van Nieuw-Roden belanden.
Langzamerhand werd de wedstrijd er niet beter op, waarbij scheidsrechter Niels Boorsma vaak te lankmoedig optrad tegen de vele overtredingen over en weer en voortdurend de discussie aan ging met de spelers.
In de 72e minuut kwam keeper Femko de Vries goed weg door Jord Blokker van HSC te torpederen binnen de zestien, waar scheidsrechter Niels Boorsma geen overtreding in zag, maar waarbij beide spelers minuten lang moesten worden "opgelapt".
De blessures vielen achteraf gelukkig erg mee.
Nieuw-Roden trainer Patrick van Nimwegen ging Niels Kalfsbeek inbrengen voor Dennis Matulessy en Rens Komdeur werd vervangen door Ronald Bouwes.
Voorafgaand werd op Rens Komdeur een onreglementaire overtreding gemaakt door Mark Kuipers, die hierbij zijn tweede gele kaart incasseerde en dus met rood kon vertrekken.

Concluderend kan gesteld worden dat Nieuw-Roden voor rust de "zaak" had moeten veilig stellen, want voor de toeschouwers leek het erop, alsof door de gelijkmaker van HSC, Nieuw-Roden volledig in paniek raakte en vergat te voetballen, zoals ze het in de eerste helft wel goed deden. Jammer om op deze manier twee punten weg te geven, hoewel de uitslag, gezien de tweede helft gerechtvaardigd is.