Roden wint in Haren van Helpman
7.Oct.2018
Haren - Een bijveld met kunstgras op het sportpark Esserberg in Haren was het decor voor de derde competitiewedstrijd van de vv Roden. Tegenstander
was promovendus Helpman, vorig seizoen ongeslagen kampioen van de 3e klasse A.

Het eerste kwartier was voor Helpman, dat in die periode een paar, weliswaar kleine, kansen kreeg op een voorsprong. Daarna kreeg Roden, dat een aantal vaste basisspelers miste, langzamerhand de  wedstrijd wat meer in handen. Dat kwam onder meer tot uiting in een mooi afstandsschot van Robin van der Tuin, die helaas voor Roden, via de onderkant van de lat weer terug in het veld kwam. De wedstrijd werd ook "steviger" in de loop van de eerste helft wat leidde tot enige irritaties over en weer. Bij een van die schermutselingen liep in de 32e minuut Michel Wardenier van de vv Roden tegen een rode kaart aan. Wie dacht dat Helpman zou profiteren van die numerieke meerderheid had het
mis. Roden deed er een flink schepje bovenop (je ziet het wel vaker bij teams die met 10 man komen te spelen) en ging met die 10 man volop de duels in en gaf Helpman daardoor weinig kans om tot een overwicht te komen. In tegendeel, het was Roden dat de betere kansen kreeg en uit een daarvan scoorde René de Vries in de 80e minuut de 0-1.

Helpman gaf echter niet op en kreeg een grote kans op de gelijkmaker, die echter uitstekend werd gepareerd door de betrouwbare sluitpost van de vv Roden Klaas Kleiker. Verder liet Roden het niet komen en Robin van der Tuin maakte in de 90e minuut aan alle onzekerheid een eind door uit een "makkelijk" gegeven penalty feilloos de 0-2 te scoren. Al met al een terechte (derde) overwinning voor een hardwerkend Roden.

Volgende week zondag 14 oktober is LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden de tegenstander aan