Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Stevig verlies KV Noordenveld in Rottervalle
7.Oct.2018
Korfbal - Afgelopen zaterdag 6 oktober trad kv Noordenveld op korfbalcomplex It Hagehiem in Rottevalle in het strijdperk tegen het hoog geklasseerde Wez Handich/Dow. De Friezen lieten er geen gras over groeien dat zij deze middag de bovenliggende partij waren.
Het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema keek na 10 minuten tegen een 5-0 achterstand aan. “We begonnen niet scherp, verdedigden niet goed voor en collectief kon het beter. Aanvallend waren er wel kansjes , maar we misten scherpte in de afronding en hadden weinig schoten in een aanval. Halverwege de eerste helft begonnen de aanvallen beter te lopen en maakten we doelpunten”. Door scores van Jaap de Boer en Jesse van der Scheer kwamen de oranje tijgers terug naar 5-2. Amber Bangma scoorde halverwege de eerste helft van afstand de 7-4. In het laatste deel voor rust liep de thuisploeg uit naar 13-6. Direct na de pauze scoorde Amber Bangma de 7e treffer voor de Roners. Met een 5-0 run liep Wez Handich vervolgens verder weg bij het vlaggenschip van Noordenveld. “Het lukte niet meer ondanks genoeg kansen om te scoren. We verdedigden een stuk beter en kregen veel minder tegen dan in de eerste helft. Helaas werd het nooit een wedstrijd”. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er zodoende een afgetekende 21-8 op het scorebord. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 13 oktober tegen het tot nu toe ongeslagen ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde. De wedstrijd begint om 15.30 uur aan de Borglaan.
Scores Noordenveld: Amber Bangma (3), Jaap de Boer (3), Jesse van der Scheer (1) en Sven Stobbe (1).