BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden Vr1 verliest thuis van Winsum
7.Oct.2018
Nieuw Roden - Aangekomen op de parkeerplaats van het sportpark van Nieuw Roden aan de Zevenhuisterweg, blijkt deze vol te zijn. We parkeren de auto dan maar bij de basisschool de Poolster, daar is nog plek. We lopen snel naar het hoofdveld, als we de kantine passeren roept Edwin Nijland: "Anne, je bent te laat!" Ik weet het, kom net van het sportveld van VV Roden om aldaar foto's van mijn buurmeisje te maken. Edwin brengt slecht nieuws, Nieuw Roden staat al met 0 - 1 achter. Al in de tweede minuut scoorde de snelle linksbuiten met het rugnummer 11 haar eerste treffer. We lopen naar het doel van de tegenstander van vandaag, namelijk de kampioen van het vorig seizoen vv Winsum VR1, en nemen daar een positie in om hopelijk de vele doelpunten van Nieuw Roden te kunnen vastleggen.

Een gedreven Winsum maakt het Nieuw Roden lastig
In de begin van de eerste helft probeert Nieuw Roden voetballend de overhand te krijgen tegen een fantiek voetballend Winsum. Het valt gewoon op hoe fit de dames in het groen wit zijn, Nieuw Roden krijgt nergens de ruimte of tijd om haar spel te spelen. Daarbij krijgen de dames van Winsum geen kans om even niet bij de les te zijn door een coach die er boven op zit. In de 13de minuut een hoekschop voor Nieuw Roden, de perfecte traptechniek van Femke Mulder brengt de bal op de plek van bestemming. Amber Bandringa is de aanvalsleider van de luchtmacht van Nieuw Roden. De kopbal vliegt over de redelijk klein van stuk zijnde keepster van Winsum, op de lijn wordt de bal echter koppend gekeerd door een verdedigster die op de doellijn staat. Mariel Miedema kan de bal van binnen de vijf meter koppen, de bal gaat helaas rakelings over de lat. Winsum laat zich niet onbetuigt en countert direct na deze aanval over links richting het doel van Anique Hoogeveen, te gemakkelijk komt een aanvalster oog in oog met Anique. Anique laat wederom zien hoe goed ze in 1 op 1 situaties is, haar katachtig ingrijpen maakt ook deze aanval onschadelijk. Het is duidelijk dat Winsum hier niet gekomen is om het Nieuw Roden gemakkelijk te maken.

Nieuw Roden kom terug in de wedstrijd
In de 18de minuut weer zo'n gevaarlijke hoekschop van de altijd vrolijke Femke Mulder. Winsum heeft niet direct een antwoord op de sprongkracht van Amber, Mariel en Nancy Loth, maar het vizier staat ook nu niet op scherp, Mariel kopt de bal net rechts van het doel. Dan in de 22ste minuut komt Amber op volle snelheid de 16 meter in, haar tegenstandster heeft een hand in volledige omhelzing om haar middel. Met een klein tikje op het rechterbeen van Amber vliegt ze door de lucht en komt ze vol op haar rug terecht. De verdedigster van Winsum scoort met ippon een vol judo punt, de scheidsrechter beloont de actie echter resoluut met een strafschop. De opgekrabbelde Amber twijfelt niet, volgens mij doet ze dat nooit, en neemt de penalty op de haar welbekende wijze. Hard en geplaatst is de keepster van Winsum volstrekt kansloos. Nieuw Roden ruikt bloed en probeert gelijk op voorsprong te komen, maar het gaat te slordig om de kansjes die het krijgt.

Winsum profiteert
In de 34ste minuut volledige chaos in de verdediging van Nieuw Roden, Winsum dat zo effectief speelt in deze wedstrijd profiteert direct en scoort de 1 - 2 langs de verbouwereerde Anique. Nieuw Roden mist een speelster zoals vorig jaar Sanne Bijlstra, die slim en rustig altijd de kalmte bewaarde in de verdediging. De achterstand in de laatste fase van de tweede helft doet pijn, dit doelpunt was volstrekt onnodig. En het doet met name pijn omdat Nieuw Roden met name aanvallend moeilijk tot scoren komt. Winsum heeft relatief weinig moeite om met de 1 - 2 voorsprong de rust in te gaan.

Nieuw Roden komt goed uit de kleedkamer
Traditie getrouw komen dames in het blauw altijd sterk uit de kleedkamer, zo ook vandaag. Het is Sharon van der Ploeg die over rechts als een echte Ajax rechtsback opkomt en de zoveelste goede en gevaarlijke voorzet aflevert op Amber. De verdediging die alle middelen mobiliseert weet Amber met moeite van de bal af te houden. Het moet gezegd worden dat Sharon een van de meest opvallende speelsters van Nieuw Roden is, conditioneel is ze waarschijnlijk de sterkste van dit team, haar voorzet is samen met Femke Mulder de beste van Nieuw Roden. In de 49ste minuut laat Esmee de Vries zien dat ze over de nodige techniek beschikt, twee man op rij passerend haalt ze op de rand van het 16 meter gebied uit. Het wreefschot gaat strak naar de kruising, maar helaas raakt de bal slechts de lat. Nieuw Roden blijft op de helft van Winsum spelen, maar het kan Winsum dat erg hard werkt niet echt pijn doen. De vraag van het publiek is wanneer gaat Wiebe wisselen, hij heeft nog twee erg sterke aanvalsters op de bank zitten en een aantal speelsters van Nieuw Roden happen teveel naar adem.

Winsum scoort wel
Het team van Winsum bestaat voor het merendeel uit harde werkers, het echte talent speelt voorin. Met name de nummer 11 is levensgevaarlijk en dodelijk in haar afwerking. Zo ook in de 59ste minuut met een lange bal achter de verdediging van Nieuw Roden komt ze met een geweldige loopactie richting het doel van Anique. Het schot naar de verre hoek is Anique te machtig, Winsum lijkt de wedstrijd te hebben beslist met een 1 - 3 voorsprong. De vreugde is groot, de nummer 11 heeft haar derde doelpunt van deze wedstrijd gescoord, zij is zeker de speelster van de wedstrijd.

Nieuw Roden gaat strijdend ten onder
In de 82ste minuut de wissel die het publiek al lang had verwacht, Nikki Bosman en de Spaanse wervelwind Iria Sanchez. De wissel pakt direct goed uit, het aanvalsspel van Nieuw Roden krijgt duidelijk meer diepte. Drie minuten al na haar wissel scoort Nikki een echte spitsen goal, een afvallende bal na een hoge voorzet schiet zij hard voorbij de keepster van Winsum. De aansluitingstreffer is een feit, Nieuw Roden gooit alles wat het nog heeft in de strijd, Winsum probeert het ritme van Nieuw Roden te breken door het tempo te vertragen. Als Anique de bal rennend weer snel in het veld te brengen wordt ze geblokt door een speelster van Winsum. Met de bal in de hand duwt ze de speelster van Winsum aan de kant, de scheidsrechter die zich nu omdraait heeft blijkbaar niet alles gezien. In plaats dat Anique een vrije trap voor krijgt, beslist de scheidsrechter voor een penalty en een gele kaart voor Anique. Winsum benut de penalty in de laatste minuut van de wedstrijd en bepaalt daarmee de eindstand op 2 - 4. Jammer van deze onterechte penalty, maar het had eerlijk gezegd het eindresultaat van deze wedstrijd niet veranderd.

Wat kan Nieuw Roden leren van het verlies
Het is duidelijk in de wedstrijden in deze eerste klasse, dat Nieuw Roden voetballend best over kwaliteiten beschikt. Maar conditioneel kan het geen gelijke tred houden met de tegenstanders die het tot nu toe heeft gehad. Daar waar de tegenstanders gewoon door wisselen, doet of kan Nieuw Roden dat niet zo goed met een smalle selectie. Conditie is natuurlijk altijd op te bouwen met goede veldtrainingen van goede (loop) trainers, zodat de kans op vervelende blessures door vermoeidheid worden voorkomen. Nieuwe speelsters/ talenten moeten bij interesse natuurlijk veel speeltijd gegarandeerd krijgen om op dit aantrekkelijke niveau te mogen spelen.