BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Roden speelt thuis met Olyphia uit het Friese Noordwolde
30.Sep.2018
Roden - Ook de tweede competitie wedstrijd leverde de vv Roden 3 punten op.

Vooraf werd tegenstander Olyphia uit het Friese Noordwolde nog enigszins gevreesd na de thuis overwinning van de Friezen vorige week op GVAV Rapiditas. Die vrees werd deze zondagmiddag aan de Norgerweg echter niet bewaarheid. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat Roden al na 2 minuten op 1-0 kwam. Een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Enrico Wardenier. En na een kwartier was het 2-0. Rutger van der Laan scoorde rechtstreeks uit een vrije trap. Roden bleef daarna makkelijk de controle houden over de wedstrijd en 10 minuten later was het 3-0 door Enrico Wardenier.

Direct na rust maakte Rene de Vries er 4-0 van en was de wedstrijd in feite gespeeld. Roden nam wat gas terug, de concentratie werd wat minder en dat gaf Remon Hankel de gelegenheid om namens Olyphia de 4-1 aan te tekenen. Roden bleef echter de bovenliggende partij wat resulteerde in een derde doelpunt van Enrico Wardenier en de 5e voor Roden deze middag. Nummer 6 kwam van de voet van Nick ter Arkel, die een mooie solo netjes afrondde. Olyphia deed nog wat terug via Damien Boers, die een penalty verzilverde, 6-2. En het slotakkoord was voor Robin van der Tuin die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand 7-2 op het scorebord zette.

Volgende week zondag 7 oktober speelt Roden de uitwedstrijd tegen Helpman. De aanvangstijd die middag op sportpark Stadion Esserberg in Haren is 14.00 uur.

ZONDAG 2K! Roden vs sv Olyphia 7-2. DTD vs Peize 2-1. Hoogezand vs ASVB 1-1. St. Annaparochie vs FC Lewenborg 1-2. Oerterp vs Helpman 1-5. GVAV/Rapiditas vs LSC 0-4. Harry Zwiers koploper met Roden met 6 uit 2. Top!