ONR slaat eerste slag
29.Sep.2018
Voetbal- In het pittoreske Augustienusga stond voor ONR de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma.

Na de domper van vorige week was het ditmaal zaak om de eerste punten van het seizoen bij te schrijven.

ONR begon sterk aan de wedstrijd en wist steeds de voetballende oplossing te zoeken en veel kansen te creëren. Bernd Voerman werd door Rik de Boer alleen voor de keeper gezet. Zijn poging miste helaas de precisie en verdween naast het goal. ONR bleef de betere ploeg en zag de verdiende voorsprong in de 20e minuut op het scorebord verschijnen. Richie Kiel zag Voerman vertrekken en wist hem met een uitstekende trap de diepte in te sturen. Voerman behield het overzicht en gaf goed voor op de inkomende Buigholt. Deze wist de bal beheerst binnen te werken.

Lang kon ONR echter niet genieten van de voorsprong. Een corner was de Rôner defensie de baas en de bal kon simpel worden binnengeknikt, 1-1.

ONR raakte niet van slag van de tegentreffer en kon wederom een aantal kansen bijschrijven. In de eerste helft werd echter niet meer gescoord waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een gelijke stand.

In de rust bleef Hendrik Timmer er op hameren dat er gevoetbald moest blijven worden en dat er niet in paniek geraakt moest worden.

Na rust zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld. ASC'75 had niets in te brengen tegen de oranjehemden en konden het Tarick Kalfsbeek niet lastig maken.

In de 61e minuut kreeg ONR een vrije bal op 25 meter van de goal. Sander Ottens zag zijn kans schoon en krulde de bal magnifiek in de verre hoek. Het publiek had tranen in de ogen staan van de perfectie van de trap.

Vlak na deze treffer wist ONR de voorsprong te vergroten naar 1-3. Rik de Boer krulde de bal voor de goal waar Hendrik Rozema de bal simpel binnen kon knikken.

Rik Venema en Gilbert Gunnink kwamen in de ploeg en vervingen Bas Been en Bernd Voerman.

13 minuten voor tijd was het slotakkoord van de wedstrijd voor Sven Buigholt. Na een pass van Hendrik kwam Buigholt alleen voor de keeper. Buigholt wist met een listige schijnbeweging de doelverdediger te passeren en simpel de 1-4 binnen te schuiven.