Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Meisjes MHC Roden MB1 sluiten het seizoen af met een 7-0 overwinning
10.Jun.2018
Roden - Zaterdagmiddag 9 juni stond voor de meisjes van Roden MB1 de thuiswedstrijd op het programma tegen de meisjes uit Veendam onder de naam van Daring MB1. De meisjes uit Roden spelen in de topklasse en doen het naar tevredenheid met een vierde plaats op de ranglijst. Het team uit Veendam heeft het duidelijk lastig in deze sterke klasse en dragen dan ook de rode lantaarn. De vraag is dan ook of vanmiddag de meisjes in het rood wit het verschil op de ranglijst weten uit te drukken in een winst met grote cijfers. Het weer is warm en drukkend, prima voor het talrijke publiek voor de speelsters zal dat zeker een extra zweetdruppeltje opleveren.

Als om 12:45 de wedstrijd begint is het duidelijk dat Roden de bovenliggende partij is ondanks fel verzet van de meisjes in het zwart, blauw en oranje. Al bij de tweede strafcorner in de 9de minuut scoort Roden de 1 - 0. Nog geen minuut later voert Roden de score op met een snelle combinatie voor het doel van Daring en staat het alweer 2 - 0. Roden ruikt bloed en geeft Daring geen kans om op adem te komen, in de 12de minuut wordt een indrukwekkende solo van Meike Oostrum vanaf de middenlijn koelbloedig afgewerkt voor de 3 - 0. In de 17de minuut komt ze over rechts naar de achterlijn, haar voorzet wordt in woud van sticks achter de keepster van Daring gewerkt voor een 4 - 0 voorsprong. Roden lijkt nu enigszins gas terug te nemen, of heeft het te maken met het warme weer? Aan het einde van de eerste helft schakelt Roden weer in een hogere versnelling, het scoort in de 31ste minuut en de 33ste minuut. Met een 6 - 0 voorsprong op het scorebord mogen de beide teams gaan rusten.

In de tweede helft begint Roden weer goed met een snelle combinatie voor het doel van Daring. In de tweede minuut van de tweede helft scoort het de 7 - 0. Roden lijkt het verder wel te geloven en speelt de wedstrijd uit met duidelijk minder overtuiging dan in de eerste helft. Daring krijgt zelfs enige kansjes, maar soeverein keepende Nadine de Groot hield knap haar doel schoon. Het was de laatste wedstrijd van deze competitie, er stond niet veel op het spel, maar Roden liet nog even zien wat dit jonge talentvolle team kan en sluit een goed seizoen af met een duidelijke 7 - 0 overwinning.