Vastgezet Bericht.
Roden doet het onmogelijke in Ureterp in een knotsgekke wedstrijd.
22.Apr.2018
Ureterp - Oerterp promoveerde vorig jaar naar de 2e klasse en doet het dit seizoen uitstekend. Roden wachtte een zware wedstrijd en dat werd het uiteindelijk ook met alles erop en eraan. Spanning, sensatie, rode kaarten, penalty's, je kon het zo gek niet bedenken.

Roden kwam zelfs op een 3-0 achterstand door Lars Boonstra, Folkert Hoekstra en Jelmer Hylkema. Dit alles binnen een half uur. Roden kwam heel knap terug door een doelpunt van Vincent van Santen. Oerterp moest vlak voor rust met tien man verder, nadat een verdediger zijn tweede gele kaart kreeg. Hij raakte een speler van Roden in het gezicht met zijn voet. Dit was misschien wel het kantel moment van de wedstrijd, want vlak voor rust wist Enrico Wardenier, wie anders, de aansluitingstreffer nog te scoren voor Roden.

In de tweede helft werd alles op de aanval gezet voor Roden om niet met lege handen naar huis te gaan. Het lukte Roden om terug te komen van 3-0 naar 3-3 door een doelpunt van Rene de Vries. Na vele kansen te hebben gehad voor Roden was het opnieuw Enrico Wardenier die de 3-4 binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld. Maar vlak voor tijd wist keeper Klaas Kleiker nog een strafschop tegen te houden en zo ging Roden in een knotsgekke wedstrijd met de drie punten naar huis. Hele belangrijke punten voor de nacompetitie.